Ісмаель Бангура: «До Парижу ми поїдемо за перемогою»

Ісмаель Бангура: «До Парижу ми поїдемо за перемогою»

Нападник «Динамо» Ісмаель Бангура не з чуток знайомий із французьким чемпіонатом – за чотири роки, проведені в «Аяччо» і «Ле Мані», встиг ознайомитися з рівнем місцевого футболу. В інтерв’ю кореспонденту Інформвідділу та клубній службі «Динамо ТБ» гвінейський нападник поділився своїми враженнями про майбутнє протистояння «Динамо» з ПСЖ у чвертьфіналі Кубка УЄФА.

- Ісмаеле, як ти оцінюєш шанси «Динамо» пройти ПСЖ і вийти до півфіналу Кубка УЄФА?

- По-перше, я дуже радий, що в чвертьфіналі нам буде протистояти ПСЖ. На сьогодні це не найсильніший суперник, що й довела остання гра в чемпіонаті, яку парижани програли (ПСЖ програв на виїзді «Тулузі» з рахунком 1:4 – прим.). До Парижу ми поїдемо за перемогою – нічия нас не влаштує. А вдома вже закріпимо свою перевагу.

- З усіх суперників, які могли попастися «Динамо», чи можна назвати ПСЖ найслабкішим?

- Я не говорю, що ПСЖ – це слабкий суперник. Про це говорить хоча б той факт, що вони досягли чвертьфінальної стадії Кубка УЄФА. Нам необхідно налаштуватися належним чином на два майбутніх поєдинки і показати свої найкращі якості, щоб здобути підсумкову перемогу.

- За рахунок чого «Динамо» необхідно будувати свою гру, щоб обіграти ПСЖ?

- У складі ПСЖ грають достатньо технічні футболісти, такі як Людовик Жюлі, Стефан Сессеньйон, Жером Ротен. Необхідно вкрай уважно зіграти в обороні, не дати розвернутися, в першу чергу, цим гравцям. У захисті ж, судячи з останніх матчів, у парижан не все гаразд, тому будемо намагатися скористатися наданими шансами. Які, впевнений, у нас будуть.

- Зараз ПСЖ тренує Поль Ле Гуен, під керівництвом якого в нещодавньому минулому «Ліон» ставав неодноразовим чемпіоном Франції та успішно грав у Лізі чемпіонів. На твій погляд, що змінилося в грі ПСЖ з приходом до клубу цього фахівця?

- Незважаючи на те, що Ле Гуен є хорошим тренером, не варто порівнювати «Ліон» і ПСЖ. Все ж таки, на поле виходять футболісти, а не тренери... Не сказав би, що з приходом цього фахівця в грі команди відбулися кардинальні зміни. Як і раніше, ПСЖ демонструє атакувальний футбол, але грає під настрій – може красиво розгромити суперника, а може й поступитися з крупним рахунком.

- Припустимо, що «Динамо» вийде до півфіналу Кубка УЄФА. З ким хотів би зіграти – з французьким «Марселем», чи з «Шахтарем»?


- Звичайно, хотів би зіграти з «Марселем». Жодним чином не хочу образити своїми словами донецький «Шахтар» та його вболівальників, але мої симпатії будуть на боці французів. Із «Шахтарем» ми ще встигнемо зіграти цього сезону – в півфіналі Кубка України, в чемпіонаті... Хочеться більше грати з європейськими клубами. З приводу «Марселя»... Ми дивимося французький чемпіонат кожні вихідні та добре знайомі з їхнім стилем гри, для них же «Динамо» є загадкою. Втім, ми не шукаємо легких шляхів, і готові боротися на шляху до фіналу з будь-яким суперником.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер