»Іллічівець» – «Динамо» – 3:4. Такі різні тайми

»Іллічівець» – «Динамо» – 3:4. Такі різні тайми

У Маріуполі «Динамо» провело завершальний матч на внутрішній арені в нинішньому році. Місцевий «Іллічівець» пішов назустріч киянам, які побажали для кращої підготовки до гри в Лізі чемпіонів із лондонським «Арсеналом» перенести зустріч на два тижні. Поєдинок лідера і аутсайдера першості тримав у напрузі вболівальників аж до фінального свистка. В результаті «Динамо» завдяки точним ударам головних бомбардирів Бангура, Мілевського і Алієва в першому таймі відзначилося тричі, а після перерви віддало ініціативу господарям, програвши тайм 1:3. У результаті непроста перемога 4:3 і ще впевненіше лідерство в турнірній таблиці. Тепер столичний клуб випереджає «Металіст», який іде другим, на шість очок.

Судячи з результатів кожного тайму, виразно простежується перевага однієї з команд. Проте на полі ситуація складалася по-іншому, і в перші 25 хвилин гри динамівці, забивши тричі, могли стільки ж і пропустити. І навпаки, після перерви за створеними моментами кияни вели, але м'яч наполегливо летів лише у ворота Богуша. Ось такі футбольні гойдалки влаштували футболісти обох команд, які вирішили перед відпусткою подарувати глядачам свято атакувального і, головне, результативного футболу. Чи жарт, у попередніх 16-ти матчах «Динамо» пропустило вісім м'ячів, а тут в одному – три. Засмутився і Богуш: у чемпіонаті за «Динамо» Стас у 12-ти матчах двічі діставав м'яча з воріт, а в звітній зустрічі одразу три. Ось такою виявилася для голкіпера тринадцята зустріч.

П'ять місяців безперервних футбольних баталій не могли не позначитися на грі «Динамо». Видно, хлопцям не вистачає свіжості, емоцій, концентрації, а інколи і сил. Як інакше пояснити сумбурну і неорганізовану гру в захисті проти далеко не найгрізнішого суперника? У середині поля і в нападі динамівці відразу позначили перевагу, а в обороні швидкі Іващенко, Воробей, Кривошеєнко не відчували належного опору і постійно загрожували воротам Богуша. До речі, динаміський кіпер зіграв без грубих помилок, врятувавши команду в кількох небезпечних моментах.

Нарешті зумів забити м'яч Ісмаель Бангура. Більше місяця гвінеєць не міг «розписатися» в чужих воротах і дуже переймався з цього приводу. Нервовість і бажання скоріше збільшити особистий рахунок неодноразово грали з нападником злий жарт. Тепер проблеми позаду, а в активі Ісми 12-ть м'ячів у чемпіонаті і лідерство серед бомбардирів. Всього у вісімці найкращих снайперів ліги троє динамівців. Окрім Бангура, це Мілевський (8 м'ячів) і Алієв (6).

Тепер до закінчення футбольного року динамівцям залишається зробити один крок. Можливо, саме по ньому потім оцінюватимуть весь сезон. У середу в поєдинку з «Фенербахче» команду Юрія Сьоміна для виходу до Кубку УЄФА влаштовує будь-який позитивний результат.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер