Ігор Суркіс: «Такого футболіста давно не вистачало «Динамо»

Ігор Суркіс: «Такого футболіста давно не вистачало  «Динамо»
Після підписання контракту

Одразу після підписання п’ятирічного контркту з хорватським півзахисником Огнєном Вукоєвічем, президент «Динамо» Ігор Суркіс розповів про нове придбання:

- Огнєн Вукоєвіч викликав у нас величезний інтерес упродовж останнього року, - говорить Ігор Михайлович. – Ми за ним пильно стежили. Єдине, в чому ми не були впевнені, що нам вдасться досягти успіху в придбанні цього футболіста, оскільки він користувався великим попитом на трансферному ринку у багатьох європейських клубів.

Сьогодні можу сказати з повною відповідальністю, що я щаслива людина, оскільки мені вдалось придбати цього футболіста. Для цього нам довелось витримати величезне напруження, впритул до останньої хвилини. Я не буду говорити, хто були наші конкуренти. Лише знаю, що гравцем цікавились і «Селтік», і «Баварія», і «Аякс», які виходили на нього з конкретними пропозиціями.

Я би хотів подякувати нашому агенту Бериславу, який відповідає за Балканський регіон, за великий об’єм зробленої ним роботи. Зокрема, вчора він полетів до Хорватії забрати Огнєна на наданим мною літаком. Велике спасибі президенту «Динамо» (Загреб), який погодився прилетіти до Києва, попри те, що я пропонував підписати контракт у Загребі. Аби налагодити всі нюанси угоди, футболіст був зобов’язаний пройти медобстеження, що він успішно зробив. Хоча в цей час він перебував у розпорядженні своєї національної збірної. Також я вдячний тренеру хорватської команди, який відпустив його буквально на кілька годин. Зараз ми пообідаємо, після чого наші гості повернуться до Хорватії.

Я впевнений, що Огнєн Вукоєвич принесе нам величезну користь, адже він саме той футболіст, якого давно не вистачало «Динамо». Він грає у середині поля і володіє саме тими якостями, які нам потрібні: відбирає м’яч і прекрасно працює в створенні. Тому я дуже задоволений, що нам вдалось підписати цього футболіста.

- Розкриєте вартість трансферу?

- Ні. Можу лише сказати, що цей футболіст обійшовся нам дуже дорого. Але я про це не жалкую.

- Правда, що ним також цікавився «Шахтар»?

- Не знаю.

- Днями «Динамо» підписало контракт і з Еммануелем Окодувою…

- Так, це правда. Це сталося два дні тому. Він уже був у Києві, а зараз поїхав відпочивати. Якщо Окодува не буде задіяний у збірній Нігерії, то він прибуде в розпорядження команди 10 червня, коли динамівці вийдуть з відпустки. А якщо Еммануель виступатиме за свою національну збірну, то й нього буде такий же графік, як і в інших «збірників» «Динамо».

- Чи плануються інші придбання під час міжсезоння?

- Так. Думаю, нашу команду поповнять ще один-два новачки. Я вже говорив, що команда «точечно» посилиться. Ми робимо акцент на якісних футболістах, які можуть відразу допомогти команді. Але в жодному випадку не розходиться з ідеями Юрія Сьоміна, який продовжуватиме робити ставку на молодь. Сплав досвіду і молодості повинен принести нам успіх уже найближчим часом.

- Хто ще перебуває в сфері ваших інтересів?

- Я не буду говорити цього, оскільки трансфери можуть зірватись протягом однієї секунди. Зрозумійте, на кону стоять величезні гроші, окрім того, у нас є конкуренти. Про того ж Вукоєвіча писали багато різних речей, його сватали до багатьох клубів. Але в підсумку він виявився саме в «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер