Ігор СУРКІС: «Такий матч прикрасив би будь-який фінал»

Ігор СУРКІС: «Такий матч прикрасив би будь-який фінал»

- Цікавий футбол, зрівняли рахунок. Усі чекали, напевно, пенальті. Але хлопці - молодці, дотерпіли до кінця, показали якісний футбол. Сьогодні уперше за довгий час продемонстрували саме бійцівські якості. Але, крім цього, підкріплені хорошою підготовкою. Хорошою була тренерська думка. І я вважаю, що сьогодні ми нічим не поступалися «Шахтарю».

- Це той випадок, коли ви задоволені результатом і грою?

- Я задоволений і результатом, і грою. Повністю. Особливо я задоволений першим таймом, коли 20 хвилин команда пресингувала. Залишити «Шахтар» без м'яча - це заслуговує на похвалу. Вважаю, план на гру повністю виконаний. Я кажу, сподіваюся, що після такої перемоги команда буде прогресувати.

- Що ви пережили на 90+3 хвилині, коли «Шахтар» зрівняв рахунок? Ваша донька ледь не втратила свідомість...

- У мене в житті було багато таких матчів. Я пережив те, що просто переживає людина, яка вболіває за свою команду. Так само, як тисячі вболівальників, які прийшли на стадіон і дивилися матч по телевізору. Емоції, повірте мені, були однаковими.

- Після втрати очок у матчі з «Карпатами» ви говорили, що не потрібно нервувати. Це був психологічний аспект, який зіграв свою роль. «Розбору польотів» не було?

- Я перебуваю всередині процесу і розумію, що відбувається. Потрібно дати час Михайличенку підготувати команду. Ми вже, напевно, бачимо, у який футбол він хоче грати. Це бачать і фахівці, і журналісти. Він хоче грати в агресивний футбол. А якщо команда відходить - швидкий перехід з оборони в атаку. Є, звичайно, проблеми в якості. Я не буду називати прізвища футболістів, які через технічні чи фізичні можливості ще не виконують те, чого хоче головний тренер. Але це повинно бути доведено до автоматизму. Тому я сподіваюся, що все вийде. Що це не буде одна гра, яку ми будемо дуже довго згадувати.

- Попов отримав шанс і скористався ним? І яка задача на Кубок України?

- Завдання, звичайно, виграти Кубок. Незалежно від того, хто нам попадеться. Вважаю, такий матч прикрасив би будь-який фінал. Попереду - тривала турнірна боротьба за те, щоб потрапити у фінал і виграти Кубок. Звичайно, завдання тільки таке. Попов - молодець, нехай далі прогресує. Давайте не будемо поспішати. Але цей гол, запевняю вас, додасть йому впевненості.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер