Ігор СУРКІС: «Можливо, розпочнемо сезон матчем із ПСВ»

Ігор СУРКІС: «Можливо, розпочнемо сезон матчем із ПСВ»

- Як ви можете прокоментувати рішення Федерації футболу України скликати зустріч представників клубів Прем'єр-ліги, присвячену майбутнього сезону?

- На даний момент ми не маємо такого повідомлення. Але я прочитав в Інтернеті, що Федерація футболу України все ж таки «розродилася», я би так це назвав, та надіслала до клубів листи, про те, що ми терміново маємо зібратися. Я би сказав, що ми мали давно зібратися, тобто це запізніле рішення. Але колись же потрібно вирішувати ці питання. Якщо мені хтось скаже, який формат буде мати чемпіонат у наступному сезоні та коли він розпочнеться, то мені достатньо просто отримати офіційне повідомлення, щоб я знав конкретно, коли розпочнеться чемпіонат та скільки в ньому буде команд-учасниць. Влаштує нас це чи ні – це вже інше питання. Але ми цієї інформації досі не маємо.

- Як ви вважаєте, брати участь у цій зустрічі мають саме перші особи клубів Прем'єр-ліги, їхні президенти?

- Без сумніву! Мають бути перші особи, але якщо хтось не може прийти, то їх мають замінити представники клубів, які можуть брати на себе відповідальність приймати рішення, не радячись із президентом.

- Ви на цю зустріч плануєте прийти зі своїм певним баченням формату Прем'єр-ліги?

- Насамперед, потрібно подивитися, що нам запропонують. Я би сьогодні не стверджував, погодимося ми з цією пропозицією чи ні. Я вважаю, що «Олімпік» по праву заслуговує грати в Прем'єр-лізі, так само як і «Олександрія». Але сьогодні я чую розмови про те, що начебто їх не включать. Але чому? Якщо у випадку з «Олімпіком» справа у ситуації в Донецьку, то, гадаю, вона ж буде такою постійно.

У нас в Україні достатньо стадіонів, аби провести певні матчі перших турів на нейтральних полях. Ви зрозумійте, не має значення, де ми будемо проводити ці матчі, головне, щоб чемпіонат розпочався, щоб ми додали впевненості людям, уболівальникам. Упевненість у тому, що ми можемо це робити. Я вважаю, що ми маємо терміново збиратися та вирішувати ці питання.

- Чи впливає якимось чином розформування Державного концерну «Спортивні арени України» на домовленість про оренду «Олімпійського» київським «Динамо»?

- Звичайно ж, ні! Адже я плачу за оренду, й на цій підставі «Динамо» проводить там свої домашні ігри. Стадіон у державній власності, а хто саме є керівником – мене абсолютно не цікавить. У мене є контракт зі стадіоном, а не з концерном «Спортивні арени».

Для мене головне – щоб інфраструктура стадіону відповідала тому, що ми замовляємо, тому що ми платимо чималі гроші за оренду цього стадіону.

- Учора деякі ЗМІ писали, що «Динамо» нібито проявляє зацікавленість у Массиміліано Аллегрі...

- Так і є, писали, тільки я вам нагадую, що головним тренером київського «Динамо» є Сергій Ребров.

- Тобто, ця інформація є застарілою?

- Не хочу коментувати те, чого на сьогоднішній день не може бути апріорі. Сергій Ребров – головний тренер київського «Динамо».

- Ходить багато чуток про можливі трансфери динамівських легіонерів. Чи існують на даний момент конкретні пропозиції щодо когось із них?

- До мене ніхто з футболістів з цього приводу не звертався. До речі, позавчора до мене заходив Юнес Беланда, але подібних розмов у нас із ним не було. Він летить грати за збірну, а до Києва приїхав за дружиною, яка залишалася тут, оскільки нещодавно народила сина. Немає жодних передумов до того, що хтось із футболістів захоче піти з «Динамо». Але якщо щодо когось із наших гравців надійде пропозиція з топ-клубу, то, звісно, ми її розглянемо разом із гравцем.

З інших причин ми нікого не продаємо. У нас немає такої паніки, щоб ми раптом почали продавати команду. Але все це за умови, що Федерація футболу все ж таки прийме рішення, що чемпіонат має розпочатися.

- Сергій Ребров уже мав повернутися зі своєї короткострокової відпустки. Ви з ним уже обговорювали деталі майбутніх зборів?

- Я зустрічався з ним у четвер та п'ятницю. Всі деталі ми обговорили. Збори вже оплачені. Ми нічого не змінюємо у плані підготовки – буде два збори. Хоча, можливо, доведеться робити якісь корективи. Я прочитав, що чемпіонат може розпочатися пізніше. Ми маємо якомога швидше це знати.

- Чи відомо вже, з якими командами «Динамо» проведе спаринги під час зборів?

- План уже затверджено. У Реброва все повністю зібрано. Є хороші спаринги. За контрактом у нас має відбутися матч із ПСВ (Ейндховен) у Києві цього року. Коли ми купували Джермейна Ленса, таку умову було закладено в угоді. Зараз обговорюємо з ПСВ, коли саме краще провести цю гру. Можливо, ми розпочнемо новий сезон цим матчем.

У наступному році в нас товариський матч із «Базелем», а з «Андерлехтом» ми проведемо взагалі цілих чотири матчі за кілька років. Тобто, придбання гравців передбачала, окрім усього іншого, ще й такі товариські матчі. Такі пункти були передбачені в трансферних угодах Ленса, Мбокані та Драговича. Ці команди – хороші спаринг-партнери.

- За кого ви будете вболівати на чемпіонаті світу?

- Перш за все, за ті збірні, в яких грають мої футболісти – Португалію, Хорватію, Нідерланди. Але також мені дуже подобається футбол, який демонструє збірна Німеччини. Зазвичай я вболіваю за цю збірну. Але, в першу чергу, буду вболівати за ті команди, в яких грають футболісти «Динамо».

- Як часто ФК «Динамо» проводить акції, подібні до сьогоднішнього футбольного марафону? На заході присутні діти-сироти, діти з дитячих будинків. Наскільки важливо привчати цих дітей, які потребують підтримки, до спорту?

- Ви знаєте, у ДЮФШ «Динамо» навчається дві тисячі дітей. Я запевняю вас, що якщо хоч один відсоток із них почне професійну кар'єру у великому футболі, це буде дуже хороший результат. Решту хлопців ми просто відриваємо від вулиці, допомагаємо їм знайти корисне заняття. Ми зобов'язані таким чином допомагати дітям. Ви, напевно, чули про чорнобильський фонд. Так от, уже впродовж двадцяти років ми перебуваємо у тісному контакті з цим фондом, допомагаємо.

Сьогодні вкрай важливий захід. Наскільки я знаю, банк «Надра» проводить такі заходи постійно. Ми з ними співпрацюємо другий рік, і другий рік проводимо такі акції. Вважаю, що якщо діти отримають подарунки, пограють у футбол, і в той же час ще й будуть відірвані від вулиці, зрозуміють, що життя – це не лише вулиця, сигарети, наркотики та все інше, а є ще й спорт, це буде добре.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер