Ігор СУРКІС: «Ми єдині, ми нероздільні»

Ігор СУРКІС: «Ми єдині, ми нероздільні»

- Ігор Михайлович, перед матчем «Динамо» зробило жест доброї волі: надало і своє поле «Таврії», і літак. Наскільки важливим був цей матч для вас?

- Він, насамперед, не для мене важливий, він був дуже важливий для вболівальників. Люди скучили за футболом. Треба через нього, через балет, через концерти об'єднати націю. Бо ми єдині, ми нероздільні. І я вважаю, що футбол - це те, що може об'єднати народ. Це було доведено в 2012 році, коли ми приймали чемпіонат Європи тут. І цей матч був необхідний. Я вважаю, що я зробив від себе все можливе. Допоміг, і, слава Богу, що вони приїхали. Я думаю, що «Таврія» теж задоволена - вони зіграли. Ви бачите, все пройшло нормально, ніяких ексцесів не було. Одні вболівальники «Таврії» підтримують наших вболівальників, наші фанати підтримують шанувальників сімферопольців. Це говорить про те, що вболівальники об'єдналися, і вони тримають своє слово. Це дуже важливо.

- Сьогодні був дуже зворушливий момент на початку матчу, коли гімн України звучав. Ви співали разом з футболістами і вболівальниками...

- Ну, ми ж живемо в цій країні. І ми всі патріоти. Ми повинні думати про те, як ми будемо жити, щоб країна розвивалася. Я ж неодноразово кажу: дуже багато сил, здоров'я вклали акціонери і президенти клубів. Не хотілося б втратити, хотілося б, щоб розвивався футбол. Не має значення, хто виграв, а хто програв.
Сьогодні найголовніше, що відбулися матчі, що вони пройшли без ексцесів. Треба повертати людей з вулиць на трибуни, нехай свої емоції виражають на стадіонах. Ми всі хочемо жити в дружній, гарній країні. Я вважаю, що футбол - це той імпульс, який може це дати. Ну, якщо не зовсім, то хоча б частково відвернути людей від вулиць. Треба працювати вже, працювати, годувати свої сім'ї. Неможливо весь час перебувати на вулицях і страйках.

- Ви ніколи не приховували, що Дмитро Фірташ є спонсором клубу. Скажіть, будь ласка, наскільки залежить «Динамо» від грошей Фірташа і як вплине його арешт на фінансування команди?

- Насамперед, я хотів би сказати, що це генеральний спонсор клубу київського «Динамо». Платежі надходять, і що буде в подальшому мені складно сказати. Я не думаю, що щось зміниться. У нас чітка схема надходження платежів, це не такі вже і великі гроші. Але я бажаю Дмитрові Васильовичу, щоб він швидше розібрався в цій непростій ситуації, в яку він потрапив. Я впевнений, що скоро ми його побачимо на трибунах наших стадіонів. Він любить футбол, він підтримує «Таврію». Можна сказати, що він є господарем цієї команди. А його компанії - спонсори київського «Динамо», але це не говорить про те, що ми будемо відчувати якісь фінансові труднощі.

- Деякі економічні сайти пишуть, що він є не просто спонсором, а володіє деякою часткою акцій.

- Ну, говорили раніше, що володіє часткою і Коломойський, коли на майці висіло «Приват Банк». Це все на комерційній основі. Я - стовідсотковий власник клубу київського «Динамо», за винятком кількох відсотків. І я вже неодноразово говорив про тих, хто володіє ними. Це Сівков - віце-президент клубу, Кравчук Леонід Макарович . Нічого не змінилося. Я на сьогоднішній день можу сказати єдине: я не бажаю нікому, щоб хтось сидів у в'язниці. Я бажаю Дмитрові Васильовичу швидше вийти на свободу і підтримувати «Таврію». І він допоможе, повірте мені, і зробить все таким чином, щоб ця команда, така самобутня, як «Таврія», теж не зникла з горизонту.

Це дуже важливо, тому що, дивлячись на ситуацію з Кримом, на те, що сьогодні відбувається в інших містах, футбол повинен бути взагалі нерозподільним. Тому з нашою командою ми повинні продовжити наш чемпіонат так, як ми його почали. На жаль, одна команда вибула: з об'єктивних чи не об'єктивних причин. «Таврія» - хороша боєздатна команда, так само як «Севастополь», який вчора приїхав на гру в Дніпропетровськ. Я сподіваюся, що всі непорозуміння вирішаться, і Дмитро Васильович скоро буде на свободі. Ці непорозуміння будуть улагоджені.

www.footballua.tv

* фото © www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер