Ігор СУРКІС: «Я підтримував Хацкевича і після поразок, і після перемог»

Ігор СУРКІС: «Я підтримував Хацкевича і після поразок, і після перемог»

- Добре, що хлопці після важкої, емоційної гри з «Ренном» перемогли, знаю, що їм важко відновлюватися після таких матчів. Було видно, що вони ще не відійшли від того поєдинку, а вже потрібно грати наступний. «Маріуполь» готувався до матчу з «Динамо» цілий тиждень, для них це не «червона тряпка», а навіть більше.

Я весь час підтримував Хацкевича. І після перемог, і після поразок. Він про це знає як ніхто інший. Коли були такі гравці, як Мбокані і Мораес, не вдалося створити команду. А зараз він будує її з молодих хлопців, яку за один день не зробиш. Я багато років у футболі і розумію, що йому довіряють хлопці – це найголовніше. Навіть після поразок дуже хороший мікроклімат, усі один одного підтримують. Мені як президенту клубу це видніше, а людям потрібна тільки сенсація: хочуть зняти Хацкевича, начебто прийде якийсь чарівник, і все зміниться. Хацкевич працює і продовжуватиме працювати. Я публічно його підтримав, щоб прибрати всі дозвільні розмови, які ведуться навколо нього.

Зробимо все, щоб купити ще одного нападника. Може навіть не одного. Але потрібно знайти такого нападника, який не просто комусь складе конкуренцію, а буде виходити і забивати. Бесєдін начебто у нас є, він почав прогресувати, але мало забивав, хоча на початку сезону багато працював на команду. Отримав травму, і у нас залишилися лише молоді гравці, яким теж потрібно адаптуватися на позиції нападника. Я вірю в Супрягу, Русина, але потрібен гравець, який буде завершувати.

Вербич молодець, що грає на цій позиції, але все-таки це не його місце. Змінити ми нічого не можемо. При хорошій, якісній грі в Харкові ми поступилися. У Києві грали гірше, але виграли - у футболі всяке буває. Якщо ми не зможемо виграти золоті медалі цього року, то зможемо зробити заділ на наступний сезон і не допускати такого відриву в майбутньому. Ми втратили очки там, де не повинні були втрачати. Це, насамперед, два матчі: з «Карпатами» і «Львовом» у Києві. Якби ми їх обіграли, відрив «Шахтаря» склав би два очки. Не кажу вже про те, що із «Зорею» зіграли 1:1, із «Чорноморцем» пропустили на останніх секундах. Але в Києві ми зобов’язані обігрувати такі команди.

Що ж до підписання нових контрактів із молодими Миколенком, Шапаренком та Шепелєвим, ми планували це зробити раніше, просто потрібно було знайти більш підходящий момент, аніж тоді, коли команда не в найкращих кондиціях. Вважаю, що ці гравці – майбутнє «Динамо». Просто їм потрібно довіряти. Я тільки хочу, щоб вони думали про футбол. Усе інше в житті вони встигнуть зробити. На жаль, молодь пропадає через те, що коли вона грає, то думає, що вже не потрібно вдосконалюватися. А футбол не стоїть на місці. Потрібно завжди знаходиться в тонусі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер