Григорій СУРКІС: «Футбол повинен залишитися поза політикою і повернутися до кожного українського міста»

Григорій СУРКІС: «Футбол повинен залишитися поза політикою і повернутися до кожного українського міста»

Григорій Михайлович поділився своєю думкою про безпеку в Маріуполі:

- Футбол ще раз демонструє можливість єднання людей навколо цієї найбільш мирної зброї у світі - футбольного м'яча. Сьогоднішня гра зайвий раз це продемонструвала. На тлі подій, що відбуваються в нашій країні - трагічних подій - гинуть люди, сьогодні неможливо грати у футбол у багатьох сильних центрах нашої країни, зокрема, в Луганську і Донецьку. Дуже хотілося б, щоб найближчим часом футбол повернувся на «Донбас-Арену» і на стадіон у Луганську, де грали «Шахтар» і «Зоря». Треба, щоб футбольний гімн звучав у кожному містечку України, а для цього потрібен мир у нашій країні, який дасть нашій державі, суспільству ковток оптимізму.

Ще один важливий момент: футбол не повинен бути політизованим, а має виконувати свою гуманітарну місію - місію об'єднання людей, місію пов'язану з оптимізмом, місію щастя. Щоб кожна дитина в будь-якому місті нашої країни могла взяти м'яч і якщо не вибрати професію футболіста, то зробити гру своїм хобі й бути зайнятою, бути здоровою, фізично сильною.

Безпека є головним критерієм визначення того, де ми граємо, які ризики це несе для вболівальників і команд, Тому у світлі останніх подій цей матч, що проходить за майже повних трибун, при тому, що наша делегація була й у Волновасі, у школі, що реставрується, і на блок-посту - це свідчення того, що рано чи пізно життя в країні налагодиться. Це можливо завдяки нашим захисникам, які охороняють рубежі і дають нам можливість вірити в те, що рано чи пізно в нашій країні буде довгоочікуваний мир.

Рахунок матчу? Безумовно, я вболіваю за «Динамо», але і «Маріуполь» - хороша команда. Кияни грають на тлі навантажень, які не дають можливості збалансувати фізичний стан усіх футболістів. Майже весь основний склад команди був задіяний у збірних, а господарі в цей час готувалися до сьогоднішнього поєдинку.

Сюжет «Подробиць» на ТК «Інтер»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер