ФК «Динамо» Київ дарує радість дітям Чорнобиля

ФК «Динамо» Київ дарує радість дітям Чорнобиля

Двічі на рік – напередодні чергової річниці аварії на ЧАЕС та новорічних свят – динамівці зустрічаються з дітьми, даруючи їм незабутні враження свята та пам'ятні подарунки. Нинішня зустріч, як і всі попередні, минула в теплій сімейній атмосфері. Захід було організовано для дітей, які перебувають під опікою благодійних організацій «Родина» та «Квіти Полину», яким ФК «Динамо» (Київ) двадцять перший рік поспіль надає допомогу. Вони вже давно стали повноцінними членами динамівської сім'ї та можуть вважати наш клуб своїм домом. Тут на зустріч із дітьми завжди чекають із нетерпінням.



Президент клубу Ігор Суркіс, капітан команди Олександр Шовковський, член правління ФК «Динамо» Матвій Заміховський, віце-президент «Динамо» Олексій Семененко... Більше сотні юних гостей гучними оплесками вітали добре відомих та улюблених ними футбольних людей. Після хвилини мовчання в данину пам'яті людям, життя яких обірвалося в результаті аварії, до дітей та їхніх батьків звернувся президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс:

- 29 років тому сталася страшна трагедія, наслідки якої всі ми відчуваємо й зараз. Я неодноразово казав та готовий повторити: «Поки ми живі, поки ми в клубі, поки ви нас бачите на сторінках газет та з екранів телевізорів – ми завжди будемо разом із вами». Кажу це не через бажання пропіаритися. Ми бачимо наслідки аварії, бачимо як постраждали від неї ваші діти. У нас у команді є гравці, той же Саша Шовковський, який після чудового матчу з «Шахтарем» знайшов у собі сили прийти на зустріч із вами. Це свідчить, що не лише ми вам потрібні, але й ви нам. Як люди, які вболівають за «Динамо» всім серцем. Готовий ще раз сказати: ми завжди будемо разом із вами. Є Матвій Заміховський, який перебуває на зв'язку, передаючи мені всі ваші прохання. Ми й надалі будемо разом із вами, будемо вам допомагати. Знайте, ви перебуваєте в рідному для себе домі! Ті два десятиліття, які ми провели разом, просто так забути не можна. Дякую вам дуже!



Коли мікрофон у руки було передано Олександру Шовковському, зал буквально вибухнув оплесками: «Я пам'ятаю 1986-й рік, як у дворі хлопчиськом грав зі своїми друзями. Як підійшов чоловік та сказав нам іти додому. Закрити вікна та двері, бо сталося щось непередбачене. Ми не усвідомлювали масштаби трагедії. Через багато років починаєш розуміти, що довелося пережити нашим людям у результаті аварії. Від цього нікуди не подінешся... Зі свого боку протягом багатьох років, наскільки можу, намагаюся бути присутнім на таких зустрічах, дарувати вам тепло, радість та посмішку. Не лише тут, але й у кожній грі, при кожній нашій зустрічі. Сьогодні не зміг приїхати Сергій Ребров, тому що команда зібралася на першу годину. З його дозволу я перебуваю поруч із вами, щоб передати вам привіт від усіх гравців та тренерського штабу. Спробуємо своєю грою дарувати вам позитивні емоції. Дякую, що ви є у нас, а ми – у вас. Ця дружба взаємна, й наші стосунки потрібно продовжувати. І я сподіваюся, що завжди буду разом із вами. Якщо не гравцем команди, то в якомусь іншому статусі».

Понад двадцять років благодійна організація «Родина» допомагає дітям та їхнім батькам, які постраждали від далеко не мирного атома. Їхні хвороби, постійна необхідність у медикаментах та багато інших потреб не з чуток знайомі керівнику «Родини» Розі Ластовенко.

- Наша багаторічна дружба несе в собі відгомін чорнобильської катастрофи. Зобов'язання дорослих перед дітьми – найголовніше. Всі ми опинилися перед вибором – спробувати дати можливість цим дітям жити в нормальних умовах, у теплі й турботі, або вибрати інший шлях, закривши на все очі. На щастя, у нас є люди, які допомагають вирішити дуже важкі проблеми. Це розуміння для нас найдорожче. Дякую «Динамо» за всебічну турботу, а також за чудову гру. Хочу побажати всім нам лише перемог у всіх справах, а також завжди бути здоровими».



Олег Липкань уже не перший рік очолює благодійну організацію «Квіти Полину», яка опікується десятками сімей, що потребують допомоги: «Хочу віддати данину поваги людям, які своїм подвигом у ліквідації аварії подарували нам можливість жити та радіти. Дякую Ігорю Суркісу та Матвію Заміховському, нашій улюбленій команді «Динамо» Київ, за підтримку та радість. Ви навіть не уявляєте, наскільки дорогою для дітей є ваша увага, її нічим не замінити. Ми теж уболіваємо за ваші успіхи, радіємо перемогам. Дякую, що пам'ятаєте про нас».



На згадку про зустріч Розі Ластовенко та Олегу Липканю були вручені патріотичні динамівські футболки, виконані у вигляді української вишиванки. А апогеєм заходу для маленьких гостей стало вручення пам'ятних подарунків, у тому числі й «солодких коробочок». Разом із ними кожен бажаючий зміг отримати автограф та сфотографуватися з динамівцями.

* Фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер