Favbet Ліга. 24-й тур. «Ворскла» – «Динамо» – 1:5. Звіт про матч

Favbet Ліга. 24-й тур. «Ворскла» – «Динамо» – 1:5. Звіт про матч

Кияни вирушили до Полтави вже в статусі чемпіонів України сезону 2020/21, достроково завоювавши золоті медалі після перемоги в минулому турі над «Інгульцем». Незважаючи на те, що завдання на сезон уже вирішене, Мірча Луческу вирішив не здійснювати ротації складу, випустивши основну обойму гравців – у матчі з «Ворсклою» команді не змогли допомогти лише Сергій Сидорчук і Віктор Циганков.

Перший тайм зустрічі в Полтаві видався результативним – телеглядачі побачили аж чотири забиті голи. Динамівці відкрили рахунок уже в дебюті поєдинку: Кендзьора розпочав атаку на правому фланзі, віддавши передачу до штрафного на Караваєва, а Олександр від лицьової лінії відпасував назад на Буяльського, який у дотик поцілив у ворота Різника.

Для сьогоднішнього капітана «Динамо» матч із «Ворсклою» став знаковим – Віталій Буяльський оформив перший хет-трик у своїй кар’єрі. У моменті з другим забитим м’ячем, якого довелося зачекати десять хвилин, Віталію знову асистував Караваєв. Після помилки Альюна Олександр підхопив м’яч і перенаправив на Буяльського, що набігав до штрафного – воротар полтавців знову був безсилим.

Перед цим чудовий момент, аби вразити ворота, мав і Жерсон Родрігес – після навісу від Миколи Шапаренка він пробивав головою, однак не влучив у площину. Гра проходила під упевненим контролем «біло-синіх», але «Ворсклі» все-таки вдалося вразити ворота Георгія Бущана – допоміг у цьому пенальті, призначений Віктором Копієвським за фол Іллі Забарного проти Руслана Степанюка. 11-метровий виконав нинішній лідер бомбардирської гонки УПЛ – Владислав Кулач, який потужно пробив у «дев’ятку» воріт «Динамо».

Утім, кияни продовжували грати першим номером, і третій м’яч динамівців не змусив на себе чекати: у заключній стадії затяжної атаки «біло-синіх» Різник потягнув простріл Миколенка, однак не зміг впоратися з добиванням Буяльського. 3:1 – першу половину зустрічі динамівці догравали вже за рахунком, дозволяючи ворсклянам частіше володіти м’ячем і переходити центр поля.

У перерві обидва тренери провели ряд замін, однак із виходом свіжих футболістів гра заспокоїлася – якщо в першому таймі ми побачили відкритий футбол, то на початку другої 45-хвилинки команди більше уваги приділяли боротьбі за м’яч, і наслідком єдиноборств стала велика кількість фолів.

Небезпека біля воріт «Ворскли» знову почала виникати після третини тайму – так, після навісу Буяльського та скидки Забарного з центру штрафного пробивав Сирота, але удар захисника «Динамо» заблокував Яворський. Уже за кілька хвилин м’яч опинився у воротах Різника вчетверте: третій асист у матчі на свій рахунок записав Олександр Караваєв. Динамівський універсал прострілив із правого флангу, і Жерсон Родрігес у дотик пробив у кут воріт «Ворскли».

Довівши перевагу в рахунку до комфортної, динамівці не збиралися зупинятися: гостроту біля воріт господарів створювали вже футболісти, які виходили на заміни. Спочатку Богдан Лєднєв потужно пробивав із гострого кута – після його удару Різник дістав м’яч із-під поперечини. А на 84-й хвилині Лєднєв розпочав атаку, яку результативно завершила бразильська зв’язка Клейтон-Сідклей. Сідклей отримав пас від Клейтона у штрафному «Ворскли» та сильно пробив у ближній кут, поставивши знак оклику у виїзному матчі – 5:1!

Favbet Ліга. 24-й тур

«Ворскла» – «Динамо» – 1:5 (1:3)

«Ворскла»: Різник – Чеснаков (К) (Сапай, 46), Яворський, Альюн (Челядін, 46) – Якубу (Ребенок, 46), Луізао, Пуцлін, Кане (Кравчук, 68) – Тілль, Степанюк (Крупський, 75) – Кулач.

«Динамо»: Бущан – Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко (Сідклей, 78) – Шепелєв (Гармаш, 46), Шапаренко, Караваєв, Буяльський (К) (Лєднєв, 67), Родрігес (Клейтон, 81) – Бєсєдін (Супряга, 46).

Голи: Кулач (24, пен.) – Буяльський (6, 15, 32), Родрігес (65), Сідклей (84).

Попереджені: Сапай (55), Степанюк (62), Тілль (71), Кравчук (87) – Кендзьора (27).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер