Джермейн ЛЕНС: «Я запам'ятаю цей чемпіонат світу до кінця свого життя!»

Джермейн ЛЕНС: «Я запам'ятаю цей чемпіонат світу до кінця свого життя!»

Для «помаранчевих» цей матч став ювілейним, 50-м, на світових першостях. І саме в цьому матчі Нідерланди мали шанс виграти свої перші в історії бронзові медалі чемпіонату світу.

Нагадаємо, тричі голландці ставали віце-чемпіонами світу (1974, 1978 та 2010), одного разу посіли четверте місце (1998), програвши у «бронзовому фіналі» збірній Хорватії, яка не пустила на той мундіаль Україну.

Із другої спроби команда з країни тюльпанів виграла бронзові нагороди, розгромивши господарів поля, бразильців.

68,034 глядачі, які зібралися на трибунах «Естадіо Насьонал» у столиці Бразилії й переважна більшість із яких, звичайно, вболівала за Бразилію, стали свідками другого поспіль фіаско пентакампеонів, цього разу з рахунком 0:3.

Голи у виконанні Робіна ван Персі (3 хвилина), Дейлі Блінда (16) та Жоржіньо Вейналдума (90+1) принесли перемогу та почесне третє місце команді Луї ван Гаала, який після завершення мундіалю зосередиться на своєму новому місці роботи – англійському «Манчестер Юнайтед».

Зазначимо, що Нідерланди вперше в історії не програли жодного матчу впродовж чемпіонату світу в основний час.

Київський динамівець Джермейн Ленс на цей матч залишився в резерві, але він узяв участь в інших чотирьох поєдинках на чемпіонаті й заслужено отримав бронзову медаль, відсвяткувавши цей успіх із командою.

Після завершення мундіалю він був, як завжди, стриманим, але в той же час емоційним: «Для мене було великою честю стати частиною цього турніру! Я запам'ятаю його до кінця свого життя! Пишаюся бути голландцем».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер