»Динамо» - «Вікінг» - 2:0. Перша перемога

»Динамо» - «Вікінг» - 2:0. Перша перемога

В день матчу в Марбельї зіпсувалася погода. Під час ранкового тренування був сильний вітер, а незадовго до початку гри пішов дощ. Під його акомпанемент пройшли всі дев'яносто хвилин гри. Юрій Сьомін не змінив традиції першого збору, випустивши в кожному з таймів різні склади. Єдиний виняток становив воротар Шовковський, який провів повністю другу гру поспіль. Проти норвежців не зіграли Бангура та Ель Каддурі. Обидва на тренуванні отримали невеликі ушкодження і працювали за індивідуальною програмою. Планується, що незабаром вони повернуться до загальної групи. Це ж стосується і Мілоша Нінковича.

«Вікінг», посівши шосте місце в чемпіонаті Норвегії, виявився організованою і боєздатною командою. У скандинавів у складі немає відомих гравців, проте добре поставлені командні дії. Впродовж усієї зустрічі на полі була рівна гра, з невеликою територіальною перевагою динамівців. Ініціативою кияни заволоділи з перших хвилин зустрічі, загрожуючи воротарю суперника небезпечними ударами з дальніх дистанцій. У цьому компоненті відповідальність на себе брали «майстри-далекобійники» Алієв і Кравченко. Втім, з їхніми ударами Кристіан Ніхт впорався. В середині поля тон задавали креативні півзахисники Алієв, Кравченко та Єременко. Вони невпинно маневрували, змінюючись зонами і пропонуючи себе партнерам. Трохи «нижче» розташувався Вукоєвич, який традиційно виконав величезний об'єм роботи. Рахунок кияни відкрили на 34-й хвилині. Алієв із правого флангу прострілив у штрафний майданчик на Мілевського, який прийняв м'яча і метрів з восьми пробив. Після серії рикошетів сітка воріт затріпотіла, а арбітр вказав на центр поля. За забитими м'ячами в нинішньому році (по два) Артем зрівнявся із Бангура.

Не менш цікаво пройшла друга половина зустрічі. Суперник практично повністю оновив склад і спробував нав'язати динамівцям свою гру, переважно використовуючи дальні передачі та закидаючи м'яча в штрафний майданчик. Незважаючи на всі зусилля норвежців, роботи в Шовковського майже не було. В захисті справно відпрацьовували в центрі пара Саблич-Верховцов, на правому фланзі Сахневич, на лівому – Хачеріді. До речі, Женя вперше зіграв на цій позиції і впорався із завданням непогано. Особливо добре футболісту вдавалася гра віч-на-віч. Практично нікому із суперників Хачеріді, до речі, найвищий серед польових гравців «Динамо», в цьому матчі не поступився. Ближче до закінчення зустрічі атаки української команди ставали все більш небезпечними. Хороший шанс втратив Кравець, здалека пробивали Гусєв і Чернат. Але крапку в матчі поставив бомбардир Шацьких, якого Чернат знайшов у штрафному майданчику чудовою передачею, після чого Максим без проблем розібрався з воротарем, – 2:0.

Наступний поєдинок на зборі в Іспанії «Динамо» проведе 26-го січня проти польської «Легії».

«Динамо» - «Вікінг» - 2:0 (1:0).

«Динамо» (1 тайм): Шовковський, Несмачний, Михалик, Діакате, Бетао, Вукоєвич, Кравченко, Алієв, Єременко, Ярмоленко, Мілевський.

«Динамо» (2 тайм): Шовковський, Хачеріді, Саблич, Верховцов, Сахневич, Корреа, Гіоане, Чернат, Гусєв, Кравець, Шацьких.

Голи: Мілевський (34), Шацьких (83).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер