»Динамо» - «Шахтар» - 3:0. Молодці, динамівці!..

Центральний матч 14-го туру чемпіонату України відбувся в Києві. Українське «класико» - «Динамо» - «Шахтар» - закінчилося переконливою перемогою киян 3:0! На останній хвилині першого тайму Мілевський відкрив рахунок у матчі, після перерви Артем подвоїв перевагу, а ефектну крапку в принциповій зустрічі поставив Андрій Ярмоленко. Перемігши другу команду першості, «Динамо» достроково стало переможцем першого кола чемпіонату України!

Про цілеспрямовану підготовку «Динамо» до звітної зустрічі можна говорити з великими умовностями. У четвер викликані до розташування збірних десять гравців повернулися до Києва, а у п'ятницю Валерій Газзаєв провів єдине тренування за останні два тижні, маючи повний боєкомплект гравців. Серед втрат – травми Євгена Хачеріді, що змусила наставника команди в терміновому порядку шукати заміну гравцю, який стабільно виступав у нинішньому сезоні, та Олега Гусєва. До речі, забігаючи наперед, Юссуф, який вийшов у стартовому складі, зі своїм завданням у центрі оборони чудово впорався. Якщо в першому таймі були дрібні помилки, то після перерви футболіст, який нещодавно здобув поїздку на Кубок світу-2010, виступив бездоганно.

Складно сказати, з яким рахунком завершився би цей матч, якби Фернандіньо реалізував пенальті на самому початку зустрічі. Тільки арбітр вказав на «позначку», трибуни стадіону вибухнули «СаШо, СаШо…». Динамівський воротар, який вийшов на поле після місяця реабілітації, змусив бразильця пробити поряд зі стійкою. У першому таймі це був найнебезпечніший момент біля воріт господарів. До речі, у другому в Шовковського також роботи була не дуже багато. Міг відзначитися Гладкий, удар якого у ближній кут парирував воротар.

Підсумковий рахунок красномовно показує повну перевагу киян, проте за часом володіння м'ячем і територіальною перевагою гра була рівною. Динамівці чудово використовували свою грізну зброю у вигляді блискавичних контратак, уміло карали далеких від надійності захисників гірників за численні помилки. Особливо в цьому досягла успіху пара Шевченка – Мілевський, майстерність і взаєморозуміння якої дозволяє немов гарячий ніж крізь масло проходити насичену оборону. У самій кінцівці першого тайму Шевченко на лінії воротарського майданчика скинув м'яча під удар Мілевському, який із семи метрів не залишив шансів П’ятову. У піднесеному настрої динамівці пішли на перерву, під час якої на трибунах відбулася цікава подія. Під аплодисменти десяти тисяч глядачів хлопець, уболівальник «Динамо», зробив пропозицію дівчині. Зайве казати, якою була відповідь красуні Катерини. Злагоди та любові…

На початку другої половини зустрічі команди обмінялися ударами Шевченка і Срна. Воротарі проявили надійність. А на 54-й хвилині відбувся переломний момент, який зумовив підсумкову перемогу киян. Шевченко неймовірним зусиллями протягнув м'яча по правому флангу, віддав у центр штрафного майданчика пас на Мілевського. Артем обманним рухом проштовхнув м'яча собі на хід повз Срна і другим дотиком відправив його точно в кут. Наприкінці першої години гри Ярмоленко скористався з невдалої зрізки м'яча Хюбшманом і, технічно перегравши воротаря, зробив рахунок ефектним і переконливим – 3:0! Наприкінці зустрічі гра «Динамо» радувала око. Був би цей спокій і зваженість кожного гравця і команди в цілому в нещодавній грі з «Інтером», бути тоді нам лідером і в групі Ліги чемпіонів. А те, що динамівці вміють варіювати тактику, перебудовуватися по ходу зустрічі, сумнівів не виникає.

Залишимо подібні роздуми на потім, так само як і радість про перемогу над найближчим переслідувачем у чемпіонаті. Вже у вівторок на команду чекає важкий поєдинок проти «Рубіна», який оформив сьогодні, до речі, звання чемпіона Росії. Майбутній матч багато в чому визначить підсумкове місце «Динамо» у груповому турнірі Ліги чемпіонів, може стати каталізатором виступів в осінній єврокубковій кампанії. Побажаємо успіхів «Динамо» в Казані.

ДИНАМО – ШАХТАР – 3:0 (1:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 17.Михалик (3.Бетао, 86), 21.Маграо (26.Несмачний, 81), 25.Юссуф, 36.Нінкович (4.Гіоане, 72), 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

«Шахтар»: 30.П’ятов, 33.Срна – кап, 32.Іщенко, 44.Ракицький, 26.Рац (14.Кобін, 62), 3.Хюбшман, 19.Гай (11.Ілсіньо, 62), 7.Фернандіньо, 8.Жадсон (21.Гладкий, 68), 22.Вілліан, 17.Луїс Адріано.

Голи: Мілевський (45, 54), Ярмоленко (61).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер