»Динамо» – «ПСЖ»: арбітри з Бельгії

»Динамо» – «ПСЖ»: арбітри з Бельгії

Стали відомі арбітри, які будуть працювати на повторному матчі 1/4 фіналу Кубка УЄФА між «Динамо» і французьким «ПСЖ».

Арбітр у полі – бельгієць Франк Де Блекере (Frank De Bleeckere). Майбутній рефері народився 1 липня 1966 року, а суддівством на професійному рівні займається з 1984-го року. Франку знадобилося 14 років, щоб отримати статус ФІФА. Дебютувавши на міжнародній арені в 2000 році, з тих пір Де Блекере працював на більш ніж 80-ти матчах найвищого рівня, зокрема фінальній частині чемпіонату світу-2006 і чемпіонату Європи-2008.

За цей час бельгієць обслуговував два поєдинки за участю «Динамо». В рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 2004/2005 наша команда під «наглядом» Де Блекере програла на стадіоні імені Лобановського турецькому «Трабзонспору» з рахунком 1:2. Втім, обігравши турків у повторному поєдинку, «Динамо» все одно кваліфікувалося до групового турніру. В активі у Франка і матч 1/4 фіналу Кубка України, коли «Динамо» в Сімферополі програло «Таврії» з рахунком 0:2. Відзначимо, що в Києві підопічні Олега Лужного відіграли фору (3:0) і вийшли до півфіналу турніру. Також можна пригадати і турнір Кубка Першого каналу – в 2006 році Де Блекере обслуговував поєдинок двох одвічних суперників, «Динамо» і «Спартака», який закінчився внічию 1:1.

Допомагати головному арбітру будуть його співвітчизники – Петер Германс (Peter Hermans) і Данні Хуенс (Danny Huens), які також працювали з Де Блекере і на згадуваному матчі Кубка України. Четвертий арбітр – Люк Воутерс (Luc Wouters).

Контроль за організацією матчу покладено на поляка Станіслава Спечика (Stanislaw Speczik), а обов’язки суддівського спостерігача виконає пам’ятний українським футбольним уболівальникам Руне Педерсен (Rune Pedersen) з Норвегії.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер