»Динамо» – «Локомотив» – 0:2. Реванш не вдався

Фото fclm.ru

На матчі між українськими та російськими командами завжди чекають з особливим інтересом, й інколи виходять за футбольні рамки. Причому незалежно від статусу поєдинку – будь то матч Ліги чемпіонів чи контрольний спаринг у рамках підготовки до офіційних змагань.

Матч між «Динамо» і «Локомотивом» до того ж мав ще й додатковий підтекст. Влітку 2009 року, на зборі в Австрії, сьогоднішні опоненти також провели контрольний матч, і «Локо» виявився сильнішим, здобувши перемогу з рахунком 3:2. До того ж москвичів очолює колишній наставник «Динамо» Юрій Сьомін, а у складі «залізничників» виступають троє екс-динамівців. На жаль, двоє з них не змогли взяти участі в матчі – Родольфо через травму навіть не приїхав із командою на збори, а Алієв напередодні застудився і спостерігав за звітним матчем лише в якості глядача.

Що стосується стартового складу, то головний тренер «Динамо» виставив змішаний склад. Місце у воротах зайняв Шовковський, перед ним розташувалися Бетао, Михалик, Алмейда і Несмачний, в центрі поля вийшли Вукоєвич та Ель Каддурі, на флангах загрозу воротам суперника мали створювати Гусєв і Калитвинцев, а Гармаш розташувався під Зозулею, якого було висунуто на вістря атаки. Відзначимо, що відпочатку не планувалася участь у матчі Гіоане та Хачеріді, які працюють за індивідуальною програмою, і Петрова, в якого невелике ушкодження.

Динамівці дуже активно розпочали матч і притиснули суперника до своїх воріт, але надійно в рамці діяв голкіпер «Локо» Чех. Впоравшись із стартовим натиском «біло-синіх», підопічні Юрія Сьоміна відсунули гру і незабаром несподівано відкрили рахунок у матчі. Обрізка в центрі поля від Ель Каддурі призвела до втрати м’яча, Траоре пасом урозріз вивів Торбинського віч-на-віч із Шовковським, і «залізничник» відправив м’яча до сітки воріт.

Незважаючи на всі спроби динамівців зрівняти рахунок, а хороші можливості були в Гармаша і Калитвинцева, який пробив у стінку зі штрафного метрів із 20-ти, наприкінці першого тайму «Локомотиву» вдалося подвоїти свою перевагу. Знову роль асистента виконав Траоре, який запустив у прорив Гатагова, а Михалик, який не встигав за опонентом, вимушений був порушити правила. Пенальті виконав Глушаков – Шовковський дотягнувся до м’яча, але не зміг завадити м’ячу залетіти у ворота.

Після перерви в «Локомотива» повністю оновився склад, Валерій Газзаєв же вніс зміни на 60-й хвилині матчу, випустивши вісім нових футболістів. До закінчення матчу м’яч неодноразово міг залетіти як до сітки воріт «Локомотива», так і «Динамо». У нашої команди особливо старався Шевченко – в Андрія було кілька моментів для взяття воріт, але надійний був Гільєрме, який змінив Чеха в рамці воріт «залізничників». Відзначаємо і велику кількість, як для товариського матчу, жовтих карток, п’ять з яких у пасиві динамівців.

Таким чином, реванш за поразку в Австрії не вдався – «Локомотив» знову переміг. У «Динамо» ж попереду поєдинок з ще одним представником російської Прем’єр-ліги – пітерським «Зенітом», який відбудеться завтра.

«Динамо» – «Локомотив» – 0:2 (0:2).

«Динамо»:
Шовковський, Бетао (Юссуф, 60), Алмейда, Михалик (Єременко, 58), Несмачний (Маграо, 58; Несмачний, 80), Вукоєвич, Ель Каддурі (Нінкович, 58), Гармаш (Ярмоленко, 58), Калитвинцев (Кравець, 58), Гусєв (Шевченко, 58), Зозуля (Кравець, 58).

«Локомотив» (перший тайм): Чех, Сенников, Баша, Асатіані, Янбаєв, Дуймович, Торбинський, Одемвінгіє, Глушаков, Гатагов, Траоре.

«Локомотив» (другий тайм): Гільєрме, Беляєв, Міланович, Єфимов, Кузьмін, Шарлес, Тарасов, Драман, Мінченков, Ігнатьєв, Смольников.

Голи: Торбинський (19), Глушаков (39, пен.).

Попередження: Гармаш (27), Бетао (50), Вукоєвич (65), Несмачний (84), Мілевський (88) – Дуймович (8), Беляєв (77), Драман (84).

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї (Іспанія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер