»Динамо» – «Чорноморець» – 5:0. Переможний старт чемпіона

»Динамо» – «Чорноморець» – 5:0. Переможний старт чемпіона

Вдало розпочався чемпіонат України 2009/2010 для чинного чемпіона країни – київського «Динамо». Підопічні Валерія Газзаєва, для якого звітний матч був дебютним у чемпіонаті України, приймали на своєму полі одеський «Чорноморець» і розгромили опонента з рахунком 5:0.

Перемога в Суперкубку України над полтавською «Ворсклою», безумовно, додала динамівським футболістам позитивної енергії напередодні старту в чемпіонаті України. В той же час, і відняла немало, зокрема, найближчим часом не зможе грати провідний півзахисник команди Олександр Алієв, який отримав травму.

Враховуючи надзвичайно великий динамівський лазарет (на даний момент відновлюються після травм різної складності десять футболістів основної команди!), стартовий склад було передбачити доволі просто. Місце у воротах зайняв Шовковський, четвірку захисників склали (справа наліво) Єременко, Бетао, Хачеріді та Ель Каддурі. Тріо півзахисників Вукоєвич, Нінкович і Кравченко своїми численними переміщеннями впродовж матчу прагнули заплутати суперника. В атаці діяв Мілевський, якого на флангах підтримували Гусєв і Ярмоленко.

Незважаючи на вечірній час початку матчу (стартовий свисток пролунав о 19 годині), температура повітря все одно була більша за тридцять градусів. За таких умов не те що грати у футбол – просто знаходитися на вулиці важко. Саме тому динамівці намагалися не відкладати надовго питання про переможця матчу і вже в дебюті відкрили рахунок. Кравченко закрутив м'яча зі штрафного з правого флангу, а воротар, якому закривали огляд Мілевський та Вукоєвич, які активно боролися на лінії воротарського майданчика, пропустив м'яча фактично в себе під рукою.

Після чверті години господарі вели вже в два м'ячі. Під час подачі кутового захисники «Чорноморця» недбало повелися у штрафному майданчику з Вукоєвичем, і Мілевський точним ударом з 11-метрової позначки не залишив шансів Ширяєву. Спроби одеситів відігратися виглядали млявими і приреченими, тому третій гол у виконанні динамівців виглядав цілком логічно – результативний удар на свій рахунок записав Гусєв. Є надія, що всі проблеми Олега позаду і вже найближчим часом уболівальники побачать того самого Гусєва, який радував їх своєю грою до важкої травми, яку було отримано навесні минулого року.

Другий тайм став доказом переваги однієї команди над іншою. На 55-й хвилині після помилки захисників «Чорноморця» кияни блискавично покарали суперника. Кравченко точним пасом урозріз вивів Ярмоленка до воріт, і Андрій нехитрим ударом пробив воротаря. П'ятий гол також став наслідком помилки захисту гостей. Белецький, вибиваючи м'яча, влучив «круглим» у Корреа. Карлос не розгубився і, спокійно наздогнавши м'яча в штрафному майданчику, відправив п'ятий і, як виявилося, останній м'яч у ворота безпорадного Ширяєва.

Упевнений старт має обнадіювати вболівальників команди. Але результат першого матчу в жодному випадку не має розслабляти футболістів, оскільки ніхто з майбутніх суперників просто так дарувати очки «Динамо» не буде, і на матчі з чинним чемпіоном будуть налаштовуватися по-особливому. Разом до перемоги!

ДИНАМО – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 5:0 (3:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 10.Мілевський – кап,11.Єременко, 14.Кравченко (7.Корреа, 61), 20.Гусєв (4.Гіоане, 75), 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (77.Гільєрме, 83), 70.Ярмоленко.

«Чорноморець»: 12.Ширяєв, 3.Мельник (39.Васін, 71), 5.Шандрук, 7.Касьянов, 9.Левига, 11.Нудний (6.Райчевич, 58), 13.Белецький – кап, 19.Діденко (10.Косирін, 63), 24.Яценко, 28.Ребенок, 37.Гришко.

Голи: Кравченко (3), Мілевський (15, з пенальті), Гусєв (40), Ярмоленко (55), Корреа (79).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер