»Дніпро» - «Динамо» - 0:2. Три заміни – два голи

Після напруженого матчу проти «Інтера» в рамках групового турніру Ліги чемпіонів «Динамо» довелося здійснити ще один важкий виїзд. Поєдинок проти дніпропетровського «Дніпра», який займав третє місце у турнірній таблиці, розглядався як центральний у турі й повністю виправдав такий високий статус. Результат поєдинку динамівці вирішили на свою користь в останні двадцять хвилин – спочатку Гіоане, який вийшов на заміну, відкрив рахунок у матчі, а за кілька хвилин до фінального свистка Мілевський реалізував пенальті, із сімома м’ячами вийшовши в одноосібні лідери в суперечці бомбардирів.

Наставник «Динамо» Валерій Газзаєв вирішив не робити великих змін до стартового складу, у порівнянні з вівторковою грою з «Інтером» зробивши одну заміну. Замість Мілевського з’явився Гусєв. Таким чином, Шевченко вийшов на вістрі атаки, а Олег зайняв звичне місце на правому фланзі півзахисту. Складний турнірний графік у жовтні вимагає від гравців «Динамо» повної концентрації в усіх іграх. У кожному з трьох турнірів, в яких команда бере участь з вівторка цього тижня до наступної середи, потрібна як мінімум нічия, а краще – перемога. Втрачені очки будуть на вагу золота на фініші змагань, а помилку в Кубку України взагалі виправити не можна. Утім, із «Шахтарем» кияни зіграють через три дні, зараз же перед командою Газзаєв поставив завдання взяти максимум очок у Дніпропетровську.

Задовго до початку поєдинку всі квитки на «Дніпро-Арену» (до речі, динамівці вперше грають на цьому стадіоні) були продані. Справа тут не тільки у приїзді чемпіона України й лідера поточної першості. Гра господарів в останні місяці не може не радувати – Володимир Безсонов після року роботи зумів згуртувати колектив і зробити з висококваліфікованих виконавців боєздатну одиницю. Гра з «Динамо» показала слабкі сторони нинішнього «Дніпра», але напрям роботи тренерського штабу і керівництва клубу обрано вірно. Подивимося, можливо зовсім незабаром дніпряни зможуть розбавити дует двох найсильніших команд країни.

Команди активно розпочали зустріч, показавши серйозність намірів численними єдиноборствами й небезпечними проходами до чужих володінь. У дебюті наставнику господарів довелося вносити оперативні зміни до складу. Назаренко отримав травму і, як не намагалися лікарі повернути лідера півзахисту на поле, незабаром замість нього вийшов молодий Льопа. Другу заміну, теж вимушену, Володимир Безсонов провів у середині першого тайму. Пашаєв брутальним чином прямою ногою атакував Нінковича, за що відразу побачив перед собою від арбітра «червону». Щоб зберегти надійність у захисті, дніпрянам довелося пожертвувати атакою, а саме – форвардом Селезньовим. Замість найкращого бомбардира команди вийшов Алсідес. Поступово ігрова ініціатива перейшла до динамівців. Лідером команди був Андрій Шевченко. Один із його ударів парирував Лаштувка, а зі штрафного постріл капітана струсонув стійку.

До перерви динамівцям в атаках не вистачало комбінаційності, гравця, який уміє притримати м’яча й організувати атаку. В запасі залишився Мілевський, на якого останнім часом у клубі й збірній було покладено велике навантаження. Плюс, нещодавно футболіст «на ногах» переніс застуду. Із виходом у другому таймі Артема дії команди в нападі перетворилися. Двічі форвард небезпечно вривався до штрафного майданчика, де захисники в останню мить відчайдушними зусиллями розряджали ситуацію. З кожною хвилиною динамівці були все ближчими до взяття воріт, гол, як говориться, назрівав. Граючи в меншості, господарі думали лише про захист, за що згодом були покарані. Добре зігравши у відборі, Гусєв увійшов по флангу до штрафного майданчика й вирізав м’яча від лицьової лінії під удар Гіоане. Румунський півзахисник учергове врятував команду. Тіберіу, який вийшов десятьма хвилинами раніше на поле, з двадцяти метрів пробив під поперечину. Повівши в рахунку, динамівці на досягнутому не зупинилися. Удар Шевченка не без зусиль парирував Лаштувка, а на шляху потужного пострілу Маграо став захисник. Ще більше пожвавив гру Кравець. Наприкінці зустрічі Артем небезпечно увірвався до штрафного майданчика, де був збитий Русолом. З пенальті Мілевський б’є без промаху – 2:0!

У двох результативних атаках динамівців брали участь троє гравців, які вийшли на заміну. Великий вибір виконавців, який на даний момент має тренерський штаб, приносить потрібні плоди. Тепер на «Динамо» очікує складний виїзд до Донецька й дебют на ще одному новенькому стадіоні країни – «Донбас Арені».

ДНІПРО – ДИНАМО – 0:2 (0:0)

«Дніпро»: 27.Лаштувка, 9.Гоменюк, 11.Селезньов (21.Алсідес, 26), 14.Чеберячко, 16.Русол – кап, 18.Феррейра, 19.Денисов, 24.Пашаєв, 26.Калиниченко, 28.Назаренко (88.Льопа, 9; 7.Бєлик, 70), 29.Ротань.

«Динамо»: 31.Богуш, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 11.Єременко, 17.Михалик (4.Гіоане, 60), 20.Гусєв (22.Кравець, 73), 21.Маграо, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (10.Мілевський, 46), 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

Голи:
Гіоане (72), Мілевський (86, з пенальті).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер