Динамівці у символічних збірних 24-го туру УПЛ

Динамівці у символічних збірних 24-го туру УПЛ

Найбільше подібних викликів до збірних туру отримав автор «золотого» гола Домагой Віда. Окрім нього, журналісти відзначили Євгена Хачеріді, Александара Драговича, Сергія Рибалку, Джермейна Ленса, а тренером туру визнали наставника «біло-синіх» Сергія Реброва.

Домагой ВІДА

UA-football.com (2-е потрапляння): «Хорватський захисник заслужив собі репутацію гравця, який забиває нечасто, але всі його м'ячі стають вирішальними. Так було минулого року у двох протистояннях з «Шахтарем» – у фіналі Кубка України й у 8-му турі поточного чемпіонату. Так сталося й у 24-му турі УПЛ у матчі з «Дніпром». М'яч Віди наприкінці напруженого протистояння тепер має золотий відтінок, але, окрім цього, Домагой запам'ятався неймовірно активною грою на проблемному лівому фланзі киян. Окрім своїх безпосередніх обов'язків в обороні, Віда також відзначався в атакуючих комбінаціях, наслідком чого й став дуже важливий гол 24-го номера «біло-синіх».

Футбольний клуб (2-е потрапляння): «Хорватський захисник ще раз продемонстрував свою універсальність. Граючи номінального лівого бека, у найпотрібніший момент він опинився на місці центрального нападника, звідки й поповнив свій актив важливих м'ячів. До двох голів, які рік тому принесли «Динамо» Кубок України, та осіннього «стратегічного» м'яча у ворота «Шахтаря» додався гол, що зробив «біло-синіх» чемпіонами в 14-й раз».

Football.ua: «Зовсім невипадково вирішальний м'яч у матчі проти Дніпра провів саме Віда. Його можна було назвати найбільш активним гравцем у складі киян, він встигав на обох кінцях поля бути в центрі уваги. Тому гол став лише підтвердженням заслуг.

Цікавий факт. У 60 атаках команди взяв участь Віда, навіть традиційні лідери команди за цими показниками Рибалка та Ярмоленко мають менше».

Matchday.ua: «Автор «золотого» гола «Динамо» — мабуть, лише за це хорватського захисника «біло-синіх» можна включати до збірної туру. Ну а окрім, власне, результативного удару, в активі Віди й кілька вдалих дій в обороні, хоча, відверто кажучи, в цьому сезоні у Домагоя бували матчі й кращі».

Footboom.com: «За великим рахунком, в обороні хорват зіграв ненабагато надійніше, ніж два-три його конкуренти з інших команд. І навряд чи потрапив би до збірної туру, якби не одне але – забитий гол, який вирішив долю центрального матчу туру з «Дніпром». І не просто гол, а чемпіонський. Подарував «Динамо» 14-й титул чемпіона України в клубній історії».

Євген ХАЧЕРІДІ

UA-football.com (5-е потрапляння): «У черговому матчі Хачеріді став прикладом надійної гри в обороні, в той же час 27-річний захисник встигав підключатися до атак своєї команди. З фактурним футболістом у центральному протистоянні туру намучилися як атакуючі гравці «Дніпра» Калінич та Шахов, так і захисники – Папа Гуйє та Сваток. Більшість дуелей Женя виграв, жодної грубої помилки не припустився, а також був корисний при підборах, зробивши величезний внесок у перемогу «Динамо» та довгоочікуване чемпіонство столичного клубу».

Footboom.com: «Лідер оборони киян знову провів блискучий матч та знову заслужив місце у збірній туру. Цього разу динамівський центрбек протистояв Каліничу, а також встигав «підчищати» за Домагоєм Відою. Одного разу, щоправда, неприємно обрізався, що призвело до небезпечного штрафного, але вже в наступному епізоді повною мірою «реабілітувався», самовіддано підставивши голову під удар Матеуса. Ще в одному епізоді не дозволив подачі бразильця дістатися до Калінича, а що мимоволі скинув на Безуса – так Роман і не забив, й скидати більше нема куди було. Хіба що намагатися над поперечиною своїх воріт вибити. В іншому – впевнено та надійно».

Александар ДРАГОВИЧ

Футбольний клуб (5-е потрапляння): «У поєдинку з «Дніпром» у центрбека киян було небагато роботи в обороні. Австрієць без особливих проблем упорався зі своїми безпосередніми обов'язками, а коли у киян залишалося все менше часу для чемпіонського голу, продуктивно зіграв на атаку. Драгович неодноразово розпочинав комбінації своєї команди за рахунок точного довгого пасу, посилюючи тиск на ворота суперника. У кінцевому підсумку це сприяло падінню дніпропетровських редутів».

Сергій РИБАЛКА

Футбольний клуб (5-е потрапляння): «Один із найстабільніших гравців у складі новоспеченого чемпіона й у матчі з «Дніпром» показав звично високий рівень футболу. Вміло рубаючи на самому корені зачатки конструктивної думки в атаці дніпрян, Рибалка охоче й, головне, вельми продуктивно допомагав партнерам попереду. Показово, що саме він, хоч і не без допомоги рикошету, став автором гольової передачі на Домагоя Віду, який забив переможний гол».

Matchday.ua: «Золота точка» в першому повноцінному сезоні в «Динамо» у Сергія вийшла на славу. У матчі проти «Дніпра» саме після його удару Віда забив переможний гол, а вдалі дії хавбека «біло-синіх» дозволили «Динамо» достроково завоювати черговий титул: Рибалка і в обороні класно відпрацьовував, і підбори в центрі поля збирав, ведучи боротьбу з Канкавою, а потім — Федорчуком, і починав атаки своєї команди».

Footboom.com: «З усіх трьох центральних півзахисників, які побували цього вечора на газоні київського НСК «Олімпійський» у центральному матчі 24-го туру, саме Рибалка виглядав найбільш упевнено та добротно. Ближче за всіх підібрався до Сергія традиційно випалюючий опорну зону Джаба Канкава, однак припустився кількох помилок у першому таймі, а на другий зовсім не вийшов, поступившись місцем Федорчуку в рамках планової ротації Мирона Маркевича. Рибалка же й допомагав захисникам, сідаючи за необхідності дуже глибоко, й починав атаки, й фланги пов'язував, поки Беланда, Велозу та Буяльський форвардів зображували. Саме він завдав і того самого удару, після якого м'яч рикошетом ковзнув до Домагоя Віди, що поставило переможну чемпіонську крапку в поєдинку».

Джермейн ЛЕНС

UA-football.com (4-е потрапляння): «Активна гра Віди на лівому фланзі дозволила Ленсу почуватися більш вільно в атакуючих діях, фактично Джермейн грав на позиції форварда. Саме від Ленса виходило найбільше загрози воротам Лаштувки, із кинджальними проходами сьомого номера «Динамо» дніпряни так і не впоралися. Передачі та удари нідерландського гравця також були надзвичайно небезпечними, й хоч забити Джермейну не вдалося, він зробив величезний внесок у перемогу киян та став одним із найкращих гравців центрального протистояння туру».

Футбольний клуб (7-е потрапляння): «Традиційний головний біль для всіх правофлангових захисників команд-суперниць «Динамо». Цього разу голландець виграв свою міні-дуель у дніпрянина Ксьонза, будучи одним із найактивніших у складі киян та постійно нагнітаючи тиск на ворота Лаштувки. Один із проходів Ленса міг та мав завершуватися голом, але пас на Ярмоленка якимось дивом перервав Влад».

Тренер – Сергій РЕБРОВ

UA-football.com (4-е потрапляння): «18-го травня виповнюється рівно рік, як Ребров став головним тренером «Динамо», й уже можна без зайвого збентеження казати, що за цей час молодий наставник зробив зі столичним клубом практично неможливе. З четвертого місця кияни піднялися на перше, окрім золотих медалей змогли завоювати Кубок України 2013/14 та продовжують участь у поточному розіграші національного Кубка, вийшли до чвертьфіналу Ліги Європи, але, найголовніше, Ребров поставив гру «біло-синім». Хоч зустріч із «Дніпром» не можна назвати показовою в цьому плані, проте «Динамо» за керівництва Реброва тим і відрізняється, що коли обставини складаються проти киян, команда все одно досягає позитивного результату».

Footboom.com: «Загалом, відзначити в цьому турі можна було й Ігора Йовичевича, який здобув нічию в Запоріжжі із «Зорею», й Мирона Маркевича, який без кількох ключових гравців дав бій «Динамо» в Києві, й Романа Санжара, який справедливо переграв «Металіст»... Проте в даному конкретному випадку необхідно відзначити саме наставника киян, який зміг налаштувати команду на чемпіонський матч, незважаючи на хвилювання та якусь можливу недооцінку складу суперника, й здобути таку необхідну перемогу, подарувавши свято вболівальникам, які заповнили НСК «Олімпійський», та не відклавши це на виїзний поєдинок».

* колаж Богдан Ілюк

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер