«Динамо» оплатило дорогий ремонт кисневого обладнання в лікарні №4

«Динамо» оплатило дорогий ремонт кисневого обладнання в лікарні №4

Спільно з керівництвом київської міської клінічної лікарні №4, ФК «Динамо» реалізує проект допомоги госпіталю під час пандемії COVID-19. Клуб повністю оплатив дорогий ремонт стаціонарних кисневих трас, а також установку нових точок подачі кисню.

Тетяна Мостепан (головний лікар):

«Від себе як від керівника київської міської клінічної лікарні №4 хочу висловити величезну подяку. Тому що дуже приємно і дуже важливо, що в ситуації, з якою зіткнулися не тільки ми, а й уся Україна і весь світ, ФК «Динамо» не залишається осторонь і запропонував свою допомогу. Неможливо переоцінити таку допомогу, адже від цього залежать людське здоров'я і життя.

Наша лікарня повністю перепрофільована під інфекційний госпіталь, і зараз спеціалізуємося на прийомі хворих COVID-19 і підозрами на хворобу. Кисневе забезпечення - це головне, і тому відразу було визначено, що саме є пріоритетним для нашої лікарні. І буквально за лічений дні це питання було вирішене. Зараз у лікарні монтують, відновлюють кисневі траси і додатково встановлюють нові точки подачі кисню. Їх буде більше 40 штук, і це саме ті місця, де будуть підключені апарати для вентиляції легенів.

ФК «Динамо» повністю взяв на себе фінансове забезпечення цього проекту. І ми сподіваємося, що компанія, яка реалізує цей проект, завершить усі роботи вже в найближчі два тижні. Неможливо висловити нашу подяку в якихось цифрах, адже на кону, у буквальному сенсі, людські життя.

Зрозуміло, я сподіваюся, що ми найближчим часом зможемо побороти COVID-19 і у нас не буде такої ситуації, як ми бачимо в Іспанії і Італії. Сподіваємося, що карантин спрацює, а заходи, які вживаються, дадуть потрібний ефект.

Коли країна повернеться до звичного способу життя? Ми мріємо і сподіваємося, що це буде скоро. Але багато що залежить від того, наскільки жорстко і відповідально люди будуть дотримуватися умов карантину і слідувати вимогам. Наскільки усвідомлено кожен підійде до цього вибору. Попереду - свята. Ми всі прекрасно розуміємо, що це за традиції і наскільки вони прекрасні, але, на жаль, зараз, у цей момент, найефективніший спосіб, щоб зупинити вірус, - самоізоляція і дотримання жорсткого карантину. І головне - не панікувати».

Георгій Аксютін (заступник головного лікаря):

«Лікарня функціонує з 1972 року, а останній капітальний ремонт у ній робився 1986-го року. Відтоді частина обладнання, насамперед кисневого, стала непридатною, і це не давало можливості повноцінно забезпечити киснем усіх пацієнтів. На сьогодні вже розроблена вся проектна документація і почалися роботи по відновленню. Це може врятувати життя багатьох людей, адже проблема з дихальними шляхами при COVID-19 є однією з основних, на жаль. А подача кисню для тяжкохворих - це наш головний обов'язок. Розраховуємо, що після ремонту повноцінне забезпечення киснем зможуть отримувати близько 200 пацієнтів».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер