«Динамо» (Київ) у рік Щура. 2008 рік

«Динамо» (Київ) у рік Щура. 2008 рік

Події

1 січня набув чинності контракт із новим головним тренером команди - Юрієм Сьоміним. До того моменту команда вже вибула з розіграшу єврокубків, а в чемпіонаті України необхідно було наздоганяти «Шахтар». У національному Кубку «Динамо» дійшло до фіналу, де поступилося «гірникам» - 0:2. На жаль, сезон 2007/08 «Динамо» завершило без трофеїв та на другому місці в таблиці.

Як срібні призери минулого чемпіонату, нову єврокубкову кампанію «біло-сині» розпочинали з 2-ої кваліфікації Ліги чемпіонів. Після «валідольної» дуелі з «Дрогедою», «Динамо» не залишило шансів московському «Спартаку» (двічі по 4:1) і пробилося до групового турніру Ліги чемпіонів. Там, фінішувавши на третьому місці в групі, кияни продовжили виступи в Кубку УЄФА, де в підсумку дісталися до півфіналу.

Що стосується внутрішніх змагань, то Суперкубок-2008 кияни програли «Шахтарю» в серії 11-метрових, а ось упевнений заділ у чемпіонаті України дозволив «біло-синім» очолити турнірну таблицю вже в 9 турі й утримати її, вигравши золоті медалі сезону 2008/09.

Футболісти

У ДЮФШ «Динамо» підростає молоде покоління футболістів, які народилися саме 2008 року. Зараз це гравці команди «Динамо» (U12). Тренери - Сергій Бондар та Сергій Журавльов.

Що стосується помітних трансферів у «Динамо», то влітку 2008 року до Києва з «Динамо» (Загреб) перебрався Огнєн Вукоєвич. Того ж літа до інших клубів перебралися Мар'ян Маркович («Црвена Звезда») і Сергій Ребров («Рубін»).

Найпам'ятніший матч

21 жовтня 2008 року «Динамо» в Португалії зустрічалося з місцевим «Порту» в 3 турі групового етапу Ліги чемпіонів. На 27-й хвилині Олександр Алієв наважився на прямий удар зі штрафного метрів із 28. Постріл вийшов потужним і точним, без шансів для голкіпера. У результаті цей гол став єдиним і переможним. Ця перемога в групі ЛЧ стала першою для «Динамо» за останні 4 роки.

Ліга чемпіонів 2008/09. Груповий етап. 3 тур

21.10.2008. Порту, Португалія. Стадіон «Драгау». 37 000 глядачів

«Порту» - «Динамо» - 0:1 (0:1)

«Порту»: Нуну, Алвеш, Лучо, Лопес, Родрігес (Сектіуі, 62), Маріано (Коста, 68), Роланду, Ліно, Мейрелеш, Сепунару, Фернандо (Халк, 46).

Тренер: Жезуалду Феррейра.

«Динамо»: Богуш, Бетао, Гіоане (Єременко, 60), Вукоєвич, Алієв, Бангура (Мілевський, 46), Діакате, Михалик, Несмачний, Ель Каддурі, Нінкович (Асатіані, 83).

Тренер: Юрій Сьомін.

Гол: Алієв (27).

Попередження: Роланду (65) - Несмачний (33).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер