УПЛ. 8-й тур. «Динамо» – «Дніпро». Прев'ю

УПЛ. 8-й тур. «Динамо» – «Дніпро». Прев'ю

«Динамо»: збільшуючи оберти

І «Динамо», і «Дніпро» у четвер провели матчі-відповіді плей-оф Ліги Європи, і тепер обом командам доведеться грати через два дні на третій. Складно сказати, наскільки ця обставина допомогла або, навпаки, завадила гравцям підготуватися до очного поєдинку. Відповідь на це питання можуть дати лише тренери, а результат усі побачать на табло.

Однак примітно, що матчі українських команд цього четверга мали дещо різний характер. Олег Блохін використав у грі проти «Актобе» всю основну обойму виконавців. Відсутність же на полі кількох гравців основи – Аруни, Беланди, Віди – скоріше варто пояснити конкуренцією за місце у стартовому складі, а також формою, в якій той чи інший гравець підійшов до тієї гри.

Буває, що відпочинок гравцям просто необхідний, коли вони протягом великого періоду часу грають більше одного матчу на тиждень. Але зараз, на старті сезону, динамівцям набагато важливіше виробити тонус напередодні єврокубкових навантажень, а також досконально налагодити ігрові зв'язки. Для цієї мети матч із «Актобе» підходив якнайкраще. Гра проходила за порожніх трибунах, що надавало грі атмосферу якщо не тренування, то, принаймні, якогось міжсезонного спарингу.

Хоча після матчу гравці стверджували, що вони в жодному разі не розглядали цей матч як тренування, а навпаки поставилися до нього з усією відповідальністю: «Здавалося, що матч проходив спокійно, через те, що не було вболівальників. Ми налаштовувалися й виходили, як на звичайну гру», – слова після фінального свистка одного з найкращих на полі Романа Безуса.

Матч Ліги Європи навряд чи забрав у гравців багато сил – за всю гру гості завдали лише одного удару в рамку воріт Коваля, та й той із пенальті. Зате перемога з великим рахунком, до слова, перша розгромна в цьому сезоні, напевно надала гравцям упевненості напередодні важливого матчу з «Дніпром». Ще більше запалу гравцям додадуть трибуни, заповнені вболівальниками, які напевно скучили за командою, і яких футболістам за їхніми же словами так не вистачало для належного настрою під час матчу з «Актобе».

Підтримка 12-го гравця потрібна, адже в цьому поєдинку на «Динамо» чекає непроста гра із сильним суперником, про який не з чуток знає навіть новачок команди Джермейн Ленс: «Можу з упевненістю сказати, що це дуже хороша команда, оскільки мені доводилося зустрічатися з нею, граючи за ПСВ. Тоді вони двічі переграли нас. Але ми – також хороша команда, й будемо боротися лише за перемогу!»

«Дніпро»: єврокубковий відпочинок


На відміну від Олега Блохіна, Хуанде Рамос у матчі-відповіді плей-оф Ліги Європи свідомо вирішив поберегти кількох ключових гравців. Цьому сприяв як більш низький клас естонського «Нимме» у порівнянні з тим же «Актобе», так і більш комфортний рахунок, здобутий у першій виїзній грі.

У підсумку з перших хвилин на лавці запасних опинилися Зозуля, Коноплянка, капітан команди Ротань, а також бразильський форвард Матеус. Щоправда, Зозуля з'явився на полі в другому таймі й навіть відзначився забитим м'ячем. Але загалом гра «Дніпра» проти естонської команди швидше нагадувала тренувальний матч.

Набагато більший резонанс викликав поєдинок тижневої давнини, в якому команда Хуанде Рамоса на «Дніпро-Арені» буквально розібрала на запчастини чинного чемпіона України, «Шахтар» із Донецька. Справжнім героєм тієї зустрічі став вихованець київського «Динамо» Зозуля. Роман забив два м'ячі й заробив пенальті, з якого Селезньов провів третій гол.

Наставник «Дніпра» погодився, що гра з «гірниками» є однією з найкращих за час його перебування в Дніпропетровську: «Це був один із найсильніших наших матчів, який я би поставив на один рядок із поєдинками з ПСВ та «Наполі». Але якщо брати останній період, то, мабуть, можна погодитися з тим, що це була одна з найбільш виразних ігор. Секрет нашого успіху – в тому, що все, що ми підготували, футболісти показали у грі. Перенесли з навчальної дошки на зелене поле. Ми дуже сильно зіграли в нападі, забили три м'ячі, могли відзначитися ще...»

Звичайно, після такої перемоги команда перебуває на емоційному підйомі. У всіх гравців хороший настрій, про що свідчать їхні інтерв'ю пресі. Перед матчем із «Динамо» у «Дніпра» немає дискваліфікованих. Відновилися після ушкоджень Дуглас та Стрінич. Крім того, «Дніпро» вже заявив на чемпіонат португальського новачка Бруно Гаму, який замінив у заявці Лобжанідзе. Все свідчить про те, що в неділю на глядачів чекає захоплюючий поєдинок.

Обличчям до обличчя

У чемпіонатах України «Динамо» та «Дніпро» зіграли між собою 44 матчі. 29 перемог у цих матчах на рахунку «Динамо», 7 разів вигравав «Дніпро», ще 8 зустрічей завершилися внічию. За різницею забитих та пропущених м'ячів значна перевага на боці «Динамо» – 80:35.

У Києві суперники зустрічалися 22 рази. 16 матчів завершилися перемогами «Динамо», 3 рази успіх був за гостями, а ще три гри переможця не виявили. Різниця м'ячів – 44:21 на користь «біло-синіх».

На НСК «Олімпійський» «Динамо» з «Дніпром» провели 8 матчів чемпіонату України. 6 перемог на рахунку киян, одна на рахунку дніпропетровців, один матч завершився нічиєю. Різниця м'ячів – 17:7 на користь динамівців.

Найбільшу перемогу над «Дніпром» у рамках чемпіонату України «Динамо» здобуло в сезоні 1995/1996. 9 червня 1996 року «біло-сині» розгромили гостей на стадіоні «Динамо» з рахунком 5:1.

Остання зустріч

Востаннє суперники грали між собою не так давно – наприкінці квітня обидві команди претендували на потрапляння до зони Ліги чемпіонів, і це була, як кажуть, гра за шість очок. Поєдинок зібрав на «Олімпійському» майже повний стадіон та пройшов в атмосфері справжнього футбольного свята.

«Біло-сині» на самому початку зустрічі повели в рахунку, коли Лукман Аруна реалізував пас Мігеля. А перед самою перервою, вже в компенсований час, нігерієць оформив дубль. Цього разу йому асистував Андрій Ярмоленко. Гості також створили чимало небезпечних моментів, проте вище за всілякі похвали діяв Максим Коваль, який зіграв «на нуль».

Єдиною темною плямою в матчі стало лише суддівство Анатолія Жабченка, який вилучив Олега Блохіна перед не менш ключовим для «Динамо» поєдинком у Харкові, що команда мала провести в наступному турі.

Чемпіонат України. 26-й тур

27.04.2013 р. м.Київ. НСК «Олімпійський». 55219 глядачів

«Динамо» – «Дніпро» – 2:0 (2:0)

«Динамо»: Коваль, Хачеріді, Данило Сильва, Тайво, Віда, Гусєв (к) (Мехмеді, 86), Гармаш, Аруна (Безус, 56), Велозу, Ярмоленко, Ідейє (Сидорчук, 90+1).

«Дніпро»: Лаштувка, Кравченко, Мандзюк, Коноплянка, Чеберячко, Стрінич (Селезньов, 46), Зозуля (Кулаков, 83), Дуглас, Ротань (к), Федецький, Матеус (Калінич, 64).

Голи: Аруна (9, пас Велозу, 45+1, пас Ярмоленко).

Попередження: Віда (35), Аруна (55), Ідейє (56), Гармаш (65), Ярмоленко (65), Данило Сілва (78) – Мандзюк (16), Матеус (61), Зозуля (80), Селезньов (82), Ротань (88).

Вилучений: Мандзюк (75, друге попередження).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер