ЧС-2014. Німеччина – Португалія. Прев'ю

ЧС-2014. Німеччина – Португалія. Прев'ю

Цей поєдинок відкриє змагання у групі G, де, окрім двох вищезазначених європейських збірних, будуть виступати команда з африканського континенту – Гана, а також представник Північної Америки – збірна США.

Матч розпочне п’ятий ігровий день мундіалю та відбудеться в місті Салвадор о 13:00 за місцевим часом (о 19:00 за київським). Місцем битви двох зіркових збірних, яких називають серед фаворитів ЧС-2014, буде «Арена Фонте-Нова», яка з’явилася на футбольній карті світу далекого 1951-го року, а після реконструкції до ЧС вміщує 51,708 глядачів.

До речі, цей стадіон уже встигнув прийняти один матч цього мундіалю, й у ньому також зійшлися дві топ-команди – збірні Іспанії та Нідерландів. У тій грі, яка, нагадаємо, завершилася з рахунком 5:1 на користь команди Луї ван Гаала, взяв участь київський динамівець Джермейн Ленс. Тож, португалець Мігель може стати другим представником нашої команди, який виступить на цій світовій першості перед місцевими вболівальниками. Традиційно збірні Португалії та Німеччині на світових форумах мають численні армії вболівальників, які приїздять до різних країн слідом за своїми збірними, тож можна очікувати на аншлаг.

Німеччина та Португалія зустрічалися у фінальній стадії Євро-2012 – тоді також у рамках групи на «Арені-Львів» перемогла команда Йоахима Лева.

Найбільшу тривогу у стані збірної Португалії викликав стан здоров’я Криштіану Роналду, який завчасно залишив одне з тренувань напередодні матчу. Сам лідер збірної та найкращий футболіст світу минулого року заспокоїв своїх прихильників:

«Проблеми зі здоров'ям вже в минулому. Всю свою кар'єру я граю через біль. Така моя робота. Повністю готовий до матчу з Німеччиною, почуваюся добре!»

Утім, наставник збірної Німеччини Йоахим Лев не вважає, що Португалія є збірною одного гравця:

«Португалія в рейтингу ФІФА розташовується слідом за нами, й це не просто команда Роналду. Португалія – надзвичайно небезпечна команда».

Також головний тренер бундестіму запевнив, що висока вологість у Салвадорі не завадить його підопічним показати якісний футбол:

«Важливо уникати травм, перед якими ми постуали в останній час. Проте зараз усі – Нойєр, Лам, Хедіра, Швайнштайгер – готові на сто відсотків. Під час підготовки команда згуртувалася, її бойовий дух підвищився, а це – дуже важливий елемент у футболі. Гравцям потрібно кілька днів, аби адаптуватися до клімату й, зокрема, високої вологості. Але ми не скаржимося на умови, а просто сприймаємо їх такими, які вони є».

Наставник «селесао» Паулу Бенту наголосив, що наявність у складі його збірної найкращого футболіста світу ще не гарантує португальцям чемпіонського звання:

«Якщо в нашій команді найкращий гравець світу, то це не значить, що ми маємо бути чемпіонами. Португалія в останні роки постійно брала участь у найбільших турнірах та показувала хороші результати, враховуючи доволі скромні масштаби країни. На чемпіонатах світу, звичайно, траплялося, що вона залишала турнір уже після групового етапу. Тому наше перше завдання – вийти з групи, а потім прямувати від матчу до матчу та прагнути піднятися якомога вище. Вважаю, що два роки тому на чемпіонаті Європи поразка з рахунком 0:1 від Німеччини не відповідала характеру гри. В обох збірних стабільні склади. Але завтра буде інша гра зі своєю власною стратегією. Ми багато працювали над тактикою й, упевнений, будемо конкурентоздатними».

Капітан збірної Німеччини Філіпп Лам вважає, що сьогоднішній поєдинок стане ключовим для обох збірних:

«Стартовий матч зі збірною Португалії буде мати вирішальне значення. Переможений ускладнить собі життя та потрапить під тиск. Думаю, що суперник теж чудово це розуміє».

Стартовий матч групи G буде судити 41-річний арбітр із Сербії Мілорад Мажич, який працює на міжнародних матчах із 2009-го року.

І наостанок про погоду, адже це питання також має важливе значення, зважаючи на особливості клімату та підвищену вологість у Салвадорі. Синоптики прогнозують короткочасні дощі на день матчу. Стовпчики термометрів сягатимуть близько 25°C.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер