»Чорноморець» - «Динамо» - 0:1. Нагорода за наполегливість

Три поспіль виїзних матчі в чемпіонаті на фініші футбольного року – таке випробування приготували укладачі календаря чемпіону України. Поєдинок в Одесі був багатим на небезпечні моменти біля воріт обох команд. Динамівці переважно атакували позиційно, а команда Баля зусиллями швидких нападників гостро контратакувала. Наприкінці зустрічі в кожної з команд були чудові можливості відзначитися. Цього разу успіх посміхнувся киянам – подачу Гіоане ударом з лінії воротарського майданчика замкнув Юссуф. Перемігши в Одесі, підопічні Газзаєва можуть із спокійною душею готуватися до надважливої зустрічі з «Барселоною».

У давно визначеному для себе стартовому складі наставник «Динамо» порівняно з грою в Запоріжжі провів дві заміни. Одужав Ярмоленко, замінивши Гусєва, а місце дискваліфікованого Бетао посів Юссуф. Як і в більшості зустрічей нинішньої осені, чудово в атаці зіграв Шевченко. Можна тільки порадіти за відмінні дії нападника, який показує не дуже результативну, але вельми ефективну гру. За короткий час, а Андрій в «Динамо» трохи більше трьох місяців, складно уявити без нього гру команди. Не меншої похвали гідний ще один представник славетної плеяди 90-х років – Шовковський. Залікувавши травму і повернувшись до основного складу, Олександр четвертий поєдинок поспіль проводить без пропущених м’ячів. Причому не завжди доречно говорити про надійність захисту. Практично в кожному матчі суперник має мінімум два-три вигідних моменти, переможцем з яких виходить наш воротар.

Матч у Південній Пальмірі був немов дві краплі схожий на попередній поєдинок «Динамо», із запорізьким «Металургом».З однією лише різницею (та якою!) – наприкінці зустрічі півторагодинні зусилля в атаці десяти киян мали успіхом. Гіоане спромігся точно подати з лівого флангу на лінію воротарського майданчика, де Юссуф виграв боротьбу в Мельника й у стрибку переправив м’яча під поперечину воріт Руденка, який відмінно провів зустріч. Можна тільки поспівчувати симпатичній команді Андрія Баля, яка наприкінці року нарешті знайшла свою гру й показала, що її місце серед аутсайдерів лише збіг прикрих обставин. Хто знає, якби за п’ять хвилин до удару Юссуфа м’яч, спрямований Якименком у порожні ворота гостей, зрадницьки не пройшов поряд зі стійкою... А моментом раніше до цього Бідненко з кількох метрів пробив вище воріт... У вирішальний момент гравцям одеситів не вистачило досвіду й холоднокровності, щоб вирішити долю зустрічи на свою користь. У зустрічі з «Динамо» таке чревате, що підтвердив Юссуф, який вдало підключився до атаки. До речі, нігерієць перервав двохматчеву серію «Динамо» («Рубін», «Металург» З) без забитих м’ячів.

Перемога над «Чорноморцем» важлива для «Динамо» як у турнірному, так і в психологічному плані. Украй важливо підійти до зустрічі з «Барселоною» у доброму настрої, викинувши з голови зайві думки, зосередившись виключно на завданні в Лізі чемпіонів. А вона в «Динамо» давно сформульована головним тренером – продовжити боротьбу в найпрестижнішому європейському турнірі.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ДИНАМО – 0:1 (0:0)

«Чорноморець»:
1.Руденко – кап, 2.Федорів, 4.Бідненко, 5.Шандрук, 8.Бондаренко, 9.Левига, 15.Ващук, 25.Балашов (16.Якименко, 70), 28.Ребенок, 37.Гришко (43.С.Мельник, 63), 79.Мелло.

«Динамо»: 1.Шовковський, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 17.Михалик (22.Кравець, 64), 21.Маграо, 25.Юссуф, 36.Нінкович (4.Гіоане, 79), 44.Алмейда, 70.Ярмоленко (20.Гусєв, 82).

Гол: Юссуф (88).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер