Чемпіонат U21. 21-й тур. «Динамо» - «Колос» - 5:0

Чемпіонат U21. 21-й тур. «Динамо» - «Колос» - 5:0

Зі старту поєдинку «Динамо» заволоділо ігровою ініціативою та контролювало м’яч на половині поля суперників. Зокрема кияни виконували велику кількість стандартів, один із яких дозволив відкрити рахунок ще на початку матчу. На 6-й хвилині Цитаїшвілі заробив для своєї команди право на виконання штрафного з правого флангу. Стандарт узявся виконувати Олександр Андрієвський, який прицільним ударом відправив м’яч прямо в сітку воріт «Колоса» - 1:0!

За кілька хвилин уже сам Цитаїшвілі вийшов на ворота, поклавши на газон захисника «Колоса», однак не зміг пробити голкіпера Дейнегу. А наступний удар Сироти головою після подачі з кутового пройшов вище воріт.

Згодом Цитаїшвілі наважився завдати прямого удару здалеку, приблизно з тієї ж точки, з якої відзначився першим голом Андрієвський. На постріл Георгія не встигли зреагувати ні захисники, ані воротар «Колоса» - 2:0!

У першому таймі динамівці повністю переважали гостей із Ковалівки за контролем м’яча, швидкістю та кількістю створених гострих моментів, тоді як «Колос» міг розраховувати лише на епізодичні контратаки. На 23-й хвилині ковалівці заробили штрафний по центру, який небезпечно виконав Сорокін, але м’яч пройшов поруч зі стійкою. А через 10 хвилин Сорокін ще раз спробував переграти Нещерета, завдавши дальнього удару – голкіпер «Динамо» впорався.

Ближче до перерви гості почали пресингувати, але успіху це «Колосу» не принесло – відпочивати команди пішли за рахунку 3:0. На 42-й хвилині Мащенко, який трохи раніше неточно пробивав із лінії штрафного, цього разу був точним: отримавши передачу від Цитаїшвілі, увійшов до штрафного «Колоса» і пробив повз голкіпера.

Невдовзі після перерви динамівці пропустили випад «Колоса», унаслідок якого Коваль завдавав небезпечного удару по воротах Нещерета, але наш голкіпер відіграв надійно.

Утім, незважаючи на дощ, під супровід якого проходила друга половина зустрічі, кияни створили ще цілий ряд небезпечних моментів біля воріт «Колоса», які втілилися у два забиті м’ячі.

На 60-й хвилині Беніто, котрий вийшов на другий тайм, завершив швидку атаку киян, пробивши низом під ногами Дейнеги. Асистував нігерійському легіонеру в цьому моменті Андрієвський.

Команда з Ковалівки, якій уже нічого було втрачати в цьому матчі, також тримала оборону «Динамо» в тонусі, проте наших суперників підводила точність або ж заважала впевнена гра голкіпера та захисників киян.

Наприкінці матчу динамівці отримали можливість пробити пенальті – після удару зі штрафного від Андрієвського м’яч влучив у руку гравця «Колоса», який перебував у стінці. Ісаєнко, котрий незадовго до цього з’явився на полі, не залишив шансів голкіперу суперників, потужно пробивши з 11-метрової позначки під поперечину – 5:0!

Перемога над «Колосом» дозволила динамівцям вийти на перше місце в турнірній таблиці молодіжної першості, випередивши на три очки «Шахтар», який свій матч проведе завтра.

Чемпіонат U21. 21-й тур

02.03.2020. с. Віта-Литовська, НТБ «Динамо», 100 глядачів

«Динамо» - «Колос» - 5:0 (3:0)

«Динамо»: 35. Нещерет - 22. Скорко, 14. Сирота (4. Біловар, 62), 13. Забарний, 19. Вівчаренко (2. Кузик, 62) - 3. Романчук, 7. Надольський (9. Ісаєнко, 73), 18. Андрієвський, 5. Піварич (16. Сухоручко, 46), 11. Цитаїшвілі (77. Беніто, 46) - 17. Мащенко

«Колос»: 1. Дейнега - 6. Максименко, 3. Чушенко, 17. Шиндир, 18. Кірик (23. Шакун, 46) - 33. Цикало, 77. Мораренко, 69. Шамич (8. Шевченко, 46), 11. Федоров (27. Олійник, 46), 99. Сорокін - 10. Коваль (20. Салабай, 71)

Голи: Андрієвський (6), Цитаїшвілі (16), Мащенко (42), Беніто (61), Ісаєнко (83, пен.)

Попередження: Чушенко (81), Мораренко (82)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер