»Бешикташ» – «Динамо» – 1:4. Підрізали крила «орлам»

»Бешикташ» – «Динамо» – 1:4. Підрізали крила «орлам»

Новий футбольний рік очолюване Юрієм Сьоміним «Динамо» розпочало з упевненої перемоги! У Стамбулі команда показала чудову гру, забивши у ворота «Бешикташа» чотири м'ячі, отримавши у свої ворота лише один. Більш ніж переконлива перевага в першому матчі двохраундової дуелі дозволяє з гарним настроєм готуватися до зустрічі-відповіді, яка відбудеться за тиждень у Києві.

За останні десять років «Динамо» вчетверте грає у Стамбулі. У матчах з «Фенербахче» були зафіксовані нічиї 2:2 та 0:0, а ось за поразку у 2002 році від «Бешикташа» реванш було взято сьогодні. Причому переконливий! Тоді, хто пам'ятає, підопічні Михайличенка поступилися 1:3, тепер же перемога 4:1. З того складу у «Динамо» на поле вийшов лише Шовковський. Залишилися в команді Несмачний, Гіоане та Ель Каддурі, але вони до заявки на гру не потрапили.

Загалом за місяць підготовчих зборів і з десятка проведених контрольних матчів Юрій Сьомін спромігся перебудувати гру команди. Вже за звітною зустріччю видно новий ігровий почерк – контроль м'яча короткими передачами, швидкі контратаки, акцент на надійність захисту. Усе це бачили вболівальники команди під час першого приходу російського фахівця до «Динамо», ось тільки тоді розпочату справу до завершення доведено не було. Чи складеться у тренера цього разу, покаже лише час. Проте дебютна гра і, особливо, результат вражають! Давно «Динамо» не перемагало в єврокубках на виїзді з перевагою у три м'ячі, та ще на пост-новорічній стадії!

Мабуть, найкращими гравцями у «Динамо» в Стамбулі цього вечора були старожили – Шовковський та Шевченко. Воротар, який знову вивів команду із капітанською пов'язкою, парирував кілька ударів неймовірної складності, а нападник узяв участь у перших трьох забитий м'ячах – двічі в ролі асистента, а ще одного разу відзначився сам. До речі, забитий м'яч став для Шевченка 65-м в єврокубках. Перемогою ювілей відзначив і Сьомін – для нього гра стала 100-ю на тренерському містку в єврокубках.

Великий рахунок зовсім не говорить про слабкість «Бешикташа». Майстерність у визнаних зірок нікуди не поділася, команда часом чудово комбінувала, добре контролювала м'яча. Щоправда, в основному це відбувалося в останні півгодини гри, коли рахунок став 3:1. Найнебезпечнішим був Куарежма, але його натиск стримував Шовковський. Під кінець португалець так занервував, що слідом за "жовтою" отримав і "червону" картку, і до Києва якщо й поїде, то в якості туриста. Наприкінці зустрічі динамівці віддали ініціативу, проводячи небезпечні контратаки. За наполегливість був винагороджений Гусєв, який заробив пенальті й сам же його реалізував.

Із високо піднятими головами, під оплески сектора з рідними вболівальниками, динамівці залишали поле «Іноню». Завжди приємно розпочинати футбольний рік із перемоги! Попереду в команд зустріч-відповідь. Чекаємо на четверг, і до зустрічі на трибунах стадіону «Динамо».

 

БЕШИКТАШ – ДИНАМО – 1:4 (1:1)

«Бешикташ»:
21.Арікан, 3.Койбаші, 6.Сивок, 7.Куарежма, 9.Хілберт, 11.Нобре (34.У.Алмейда, 69), 13.Бобо, 14.Гуті – кап, 27.Феррарі, 28.Ернст (44.Гювен, 56), 55.Ауреліо (18.Уйсал, 80).

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (22.Кравець, 84), 9.Ярмоленко (19.Гармаш, 89), 10.Мілевський, 17.Михалик (6.Попов, 73), 20.Гусєв, 23.Єременко, 37.Юссуф, 44.Л.Алмейда.

Голи:
Куарежма (37) – Вукоєвич (27), Шевченко (50), Юссуф (56), Гусєв (90, з пенальті).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер