Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Результат є, але гру потрібно покращувати»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Результат є, але гру потрібно покращувати»

- Спочатку хотіли пресингувати, але суперник добре тримав м'яч, успішно виходив з-під пресингу. Потім послідувала установка грати з відходом і виходити в контратаки.

- У другому таймі ви багато грали на оборону. Наскільки це вам важко, як атакуючому футболісту?

- Я вже звик, адже такі вимоги сучасного футболу. Якщо в атаці не виходить, то потрібно допомагати хлопцям відпрацьовувати в обороні. У нас немає поділу на нападників, захисників - ми всі разом атакуємо і обороняємося. Тільки так можна перемогти.

- Як, на ваш погляд, збірна України впоралася без Коноплянки?

- Всі ми знаємо, якого рівня це футболіст. Звичайно, його не вистачало, але це футбол, трапляються травми, потрібно вміти грати і без Жені.

- Чого чекати від наступного етапу підготовки до Євро-2016? Вболівальники ж ці матчі бачити не будуть...

- Телевізори ж у всіх є, впевнений, люди будуть дивитися. Головне - добре підготуватися. У нас хороша група, з сильними командами, ми знаємо, що за нас буде переживати вся країна, тому хочемо виступити гідно.

- Вас не бентежить, що в збірну прийшло багато новачків, і знову потрібно перелаштовуватися, заново налагоджувати зв'язки...

- У збірній завжди з'являється хтось новий. Якщо хтось не показує гру рівня збірної, його не викликатимуть. Ті, хто зараз у національній команді, заслужили на це запрошення грою у своїх клубах, тож все нормально. Ні за ким місце у складі не закріплено. Потрібно у своїх клубах доводити тренерському штабу збірної, що ти гідний тут грати. Ті, хто сьогодні дебютували, - хороші футболісти, якщо вони будуть продовжувати грати у своїх клубах так само, і не зупиняться на досягнутому, у них велике майбутнє.

- Чи будете задоволені, якщо на Євро-2016 будете всіх перемагати з рахунком 1:0?

- А ви як гадаєте? Так, буду задоволений. На Євро, думаю, красива гра відійде на другий план, головним буде результат. А видовищний футбол потрібно показувати в товариських іграх. Але ми вже готуємося до фінальної частини, тому гра виходить не дуже красива. Будемо сподіватися, що у Франції вдасться продемонструвати все в комплексі.

* фото В.Раснер

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер