Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Нам не можна розслаблятися. Є друга гра, й поки ще нічого не зрозуміло»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Нам не можна розслаблятися. Є друга гра, й поки ще нічого не зрозуміло»

- Усі ми розуміли, що в домашньому матчі потрібно забезпечити певну перевагу. До того ж, за нас уболівала вся країна, тому ми не могли підвести вболівальників та повинні були виграти.

- Які враження залишила збірна Словенії?

- Це організована команда. У них є три-чотири висококласних гравці. Наприклад, Кампль із «Байєра», Ілічич із «Фіорентини».

- В одному з епізодів ви побігли відтягувати Хачеріді...

- Женя – дуже важливий гравець для збірної та для «Динамо», але ніяк не може впоратися зі своїми емоціями. Але нічого страшного, адже сьогодні він виграв практично всю боротьбу в нападників.

- Розкажіть, будь ласка, про свій гол.

- До мене відскочив м'яч, і я побачив, що лівою ногою бити незручно, оскільки двоє захисників перекривали ворота. Я вирішив, що потрібно спробувати прибрати під себе. Добре, що все вдалося.

- Чи став для гравців несподіванкою візит Президента України до роздягальні після матчу?

- Ми знали, що Президент буде на матчі. Він подякував нам за гру, сказав не розслаблятися й за три дні показати таку ж гру.

- Відомо, що Словенія грає грубо, ви відчули це?

- Відчувалося лише, що на кону стоїть поїздка на Євро-2016. Усі гравці віддавали свої сили, й ніхто не хотів поступатися.

- Як Україні потрібно буде зіграти в матчі-відповіді?

- Потрібно зіграти організовано в обороні та намагатися скористатися своїми шансами на контратаках. Ми розуміємо, що якщо заб'ємо один гол, то словенцям потрібно буде забивати чотири.

- Чи не тисне на гравців «прокляття» плей-оф?

- Ви же бачите, поки сильно ніхто не радіє. Всі ми пам'ятаємо, що було два роки тому, коли ми теж перемогли з рахунком 2:0, й усі ходили, «феєрили», ніби ми вже потрапили на чемпіонат світу. Що в підсумку сталося – ми всі пам'ятаємо. Тож потрібно спокійно сприймати цей результат. Так, ми забезпечили певну перевагу вдома, але потрібно їхати на виїзд, і там спокійно та організовано грати.

- У другому таймі було дуже багато гольових моментів, здавалося, що рахунок міг бути й 3:0, й 4:0. Або 2:0 - це оптимальний варіант?

- Думаю, словенці розуміли, що їм потрібно забити гол на виїзді, й вони бігли в атаку, відкривали зони. А в нас є багато швидких гравців, яким це на руку, й нам вдавалися хороші контратаки.

- У того ж Гармаша був блискучий момент, щоб забити гол...

- Ви же розумієте, що це футбол, і не завжди забиваєш стільки, скільки хочеться. Добре, що ці моменти є. Сподіваюся, Денис заб'є в наступній грі.

- До роздягальні, окрім Порошенка, заходили Ігор Суркіс та Андрій Павелко... Що вони казали?

- Усі привітали нас із хорошою грою та перемогою. Але всі розуміють, що не можна розслаблятися. Ще є друга гра, й поки ще нічого не зрозуміло.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер