Андрій ЯРМОЛЕНКО – «Колективний портрет»

Андрій ЯРМОЛЕНКО – «Колективний портрет»

Для нього, як і всіх інших партнерів по «жовто-синій» дружині, старт у відборі на форум найсильніших збірних Старого Світу виявився змазаним, після несподіваної домашньої поразки від Словаччини (0:1). Незважаючи на прикру поразку Андрій сказав, як виявилося згодом, пророчі слова: «Старалися... Було видно, що усі хлопці билися за результат, за країну. На жаль, так буває. В минулому відборі до чемпіонату світу ми точно так само програли Чорногорії: вони закрилися, зловили нас на контратаці і забили м'яч, а потім знову оборонялися. Але нічого страшного - у нас є ще дев'ять ігор, і ми будемо працювати. Поки нічого не втрачено».

І дійсно, наші хлопці зібралися і в підсумку, розібравшись у матчах плей-офф з незручною Словенією, завоювали путівку до фінальної стадії чемпіонату Європи.

Безумовно, Ярмоленко (зріст 189 см, вага 81 кг), який успадкував у національній збірній футболку з 7-м номером Андрія Шевченка, був одним з кращих, якщо не найкращим гравцем у нашій команді. Він зіграв у 12 матчах (1055 хвилин), забив в них шість голів та віддав дві гольові передачі. З цим показником він став топ бомбардиром збірної України у відбірковому циклі, причому два з цих м'ячів Андрій відправив (по одному в кожному поєдинку) у вирішальних битвах проти Словенії!

Ось що стало, на думку Ярмоленко, основним фактором в успішному вирішенні завдання виходу на Євро-2016: «Ми дотримувалися вимог сучасного футболу. Якщо в атаці не виходить, то потрібно відпрацьовувати в обороні. Немає нападників, захисників. Ми разом атакуємо, разом обороняємося. Тільки так можна перемогти».

Андрій впевнений, що збірна України готова до протистояння на Євро-2016 з кращими командами європейського континенту: «Думаю, у кожного футболіста збільшується відповідальність, коли він грає за національну збірну, адже ми захищаємо честь нашої країни. Думаю, кожен гравець, який вийде на Євро на поле, буде віддаватися грі на 100%. У нас хороший сплав молодості і досвіду, тому у нашої збірної хороше майбутнє».

Для цього є і рецепт від нашого лідера: «Я читав у пресі, що Україна не може грати першим номером, і, в принципі, не згоден. Ми можемо комбінувати, знаходити вільні зони, створювати моменти, просто потрібно забивати і, звичайно ж, не допускати безглузді помилки в обороні. Думаю, що навіть на рівні Євро-2016 немає непереможних команд і будь-якого суперника можна перемогти за рахунок командної гри та ігрової дисципліни».

А тепер саме час надати слово для «колективного портрета» Андрія Ярмоленка нашим уболівальникам.

AlexandrRibachok Найкращий технар країни! Бажаю стати найкращим гравцем Євро!

Andriy D'Jok Zelenetskiy Харизматичний, Швидкий, Технічний, Небезпечний! і просто Найкраший ! Бажаю стати лідером команди на Евро і вивести команду хоча б у чверть фінал. Віримо у вас! Саме головне, не боятися суперника. Хто б це не був, Німеччина чи Іспанія. Просто виходити і грати. Так як ми обігрували Французів 2-0 у себе дома. Не закриватися на своєму полі (що вони від нас і будуть чекати) а більш відкриватися і атакувати, і тоді все буде добре! Ми не здамося без бою! Бажаю стати найкращим гравцем Евро, забити 10 голів і вийти у фінал, а потім перейти ну як мінімум у «Ліверпуль». Україна понад усе! слава УКРАЇНІ !!

iziazaikin Андрей отыграл хорошую игру против Франции (Украина Франция 2-0)

brayanilarionov@bastiam mmm legend ukraina nr7 before legend nr7 now

baker_str._221b Чудовий гравець!

s.manchenkoНаш найкращий!

sushynskyy_Хороший исполнитель, лучший в «Динамо». Игра привлекает   техничностью и красотой.

oqovopo17 Гра приваблює агресивністю, постійна загроза захисту та безпосередньо воротам оппонента, відмінне бачення поля як при створенні моментів так і при їх "завершенні". Найбільш запам'ятався матч відбору на ЧС-2014 проти Польщі на виїзді, де Андрій демонстрував найкращій рівень гри серед обох команд. Бажаю Андрію врешті проявити себе на максимально можливому рівні забезпечивши нашій збірній високі місця а собі "місце під сонцем" у топ клубі Європи, адже на просто так Ярмоленко знаходиться у топ-50 гравців ЕВРО-2016.

vasyl.romanenko Молодець. Він мені як футболіст подобається.

ilkivsergei Нам нетреба валидола два гола заб'є Ярмола.

alex_horiev@iziazaikin Да,надеюсь, что на Евро проявит себя с лучшей стороны, будет лидером команды.

natali_ts Лидер и отличный человек, такие - настоящие патриоты!

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

* коментарі наведено мовою оригіналу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер