Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Робили дуже багато помилок»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Робили дуже багато помилок»

- Вітаю «Дніпро» з перемогою, з хорошою грою. Потрібно віддати належне вболівальникам «Дніпра»: вони дуже допомогли сьогодні команді, гнали її вперед і підтримували. Напевно, чимала їх заслуга в тому, що перші 15 хвилин були провальними з нашого боку. Робили дуже багато помилок, не могли увійти в гру. Пропущений м'яч вплинув на подальшу стратегію гри. Ми виходили грати лише на перемогу і намагалися до кінця боротися за результат. В кінці трохи ризикнули, випустили другого форварда, атакувального півзахисника, але пропустили контратаку, яка багато в чому визначила результат матчу.

Це лише третя гра нашого штабу, тому хлопцям, напевно, дуже важко. Сьогодні не все виходило в плані саме командної гри. Не так агресивно працювали фланги. З якогось боку це і заслуга «Дніпра» - вони готувалися до нас і зуміли вибрати правильну тактику. Але зауважу, що тактику реалізовують гравці і ми не змогли показати весь потенціал, який хотіли. Але радує, що команда грала до кінця - це хороші передумови на майбутнє. Будемо працювати і досягати того, що хочемо. На жаль, сталося у нас нещастя. Самі розумієте, емоційний заряд гравців теж від цього залежить. Всі бажають якнайшвидшого одужання Олегу Володимировичу, але ми не змогли сьогодні йому дати одну з головних пігулок для відновлення. Ще раз скажу: результат може бути будь-яким, але в тому, що команда старалась переламати хід гри, ні в кого немає сумнівів.

- Що чи кого б ви відзначили в «Дніпрі»?

- Ми напоролися на те, чого побоювалися. Стандартні положення Коноплянки дуже хороші. І, маючи ряд високих потужних футболістів, які добре грають на другому поверсі, «Дніпро» це використовує. Але і без цього перші хвилини показали, що присутня якась нервовість. Або не встигли відновитися емоційно після матчу Ліги чемпіонів. Хоча «Дніпро» теж грав і витратив чимало емоцій. Важливий чинник, про який я говорив - вболівальники, які надали велику допомогу команді.

- Чи правильно я зрозумів з ваших слів, що програла сьогодні команда Сьоміна?

- Ні, програла наша команда. Давайте не будемо повертатися назад і рахувати скільки ми працюємо. Відповідальність за результат несемо ми. Не все гладко було в цих матчах, адже перебудуватися за короткий час неможливо. Але хлопці стараються. Для них це теж важко. Помінялися не лише тактичні вимоги, а й тренувальний процес. Всі сприймають це по-різному і ми в якійсь мірі знайомимося з футболістами - наскільки вони хороші в тих чи інших компонентах.

- Чи не вважаєте ви, що з початку гри не вистачало креативного півзахисника - Кранчара або Раффаеля - замість Мілевського?

- Ми не можемо це перевірити. Мені не здавалося, тому що передачі Артема могли призвести до взяття воріт. Звичайно, деякі гравці не проявили своїх кращих якостей через якісь причини. Програли ми - тренерський штаб і відповідальності з себе не знімаємо. Але говорити про те, що могло б бути, немає сенсу.

- Чому не було Шовковського?

- Він, на жаль, отримав травму. Сподіваємося, що після перерви в чемпіонаті, коли гратиме збірна, він повернеться в стрій.

- Стартовий склад на гру визначали ви чи Олег Володимирович? І чи знає він вже результат?

- Думаю, що не знає. Телевізора у нього немає. У нас були аналітичні бесіди після гри з «Динамо» Загреб, і були деякі намітки. Залишалося ще три дні до гри і в цій ситуації ми приймали рішення, враховуючи ті розмови.

- Перед матчем Ігор Суркіс сказав про те, що хотів би, щоб матч пройшов у чесній спортивній боротьбі. Ви, на відміну від ваших колег, ще ані слова не промовили про суддівство, але пару разів під час гри були незадоволені рішеннями арбітра.

- Це емоції. Будь-який епізод я бачу з одного кута, а лава «Дніпра» - з іншого. На це не треба звертати увагу. Це звичайний процес. А звалювати все на арбітра вважаю непотрібним. Це не допомагає виправляти свої помилки, а лише погіршує все.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер