1-й день 1-го збору. Робота зі специфічною спрямованістю

1-й день 1-го збору. Робота зі специфічною спрямованістю

Важлива кожна година, кожна хвилина, й увечері цього ж дня футболісти та тренери «біло-синіх» вийшли на зелене поле Marbella Football Center.

Добре знайомі місця

Marbella Football Center у зимові місяці вже давно став для динамівців другим домом. В останні роки команда віддає перевагу півдню Іспанії для проведення зборів, маючи для цього безліч серйозних аргументів. Помірна погода, прекрасної якості футбольні поля, готельна інфраструктура й, нарешті, великий вибір спаринг-партнерів.

На полях Marbella Football Center разом із динамівцями тренування проводять ще три команди – дніпропетровський «Дніпро», швейцарський «Грассхопперс» та азербайджанський ФК «Баку». Загалом же на півдні Іспанії готуються не менше двох десятків професійних колективів.

Використовуючи нові технології

Перед початком тренування начальник науково-дослідного центру Олександр Козлов роздав кожному з гравців спеціальний прилад – моніторинг серцевого ритму. За його допомогою можна простежити зміну серцебиття на різних етапах тренування, залежно від інтенсивності пропонованих тренерами вправ. До слова, в пікові моменти показники часом сягають 200 скорочень на хвилину! Одна ця цифра показує, наскільки напружені тренування зараз у Олега Блохіна.

Ще в роботі постійно використовується прилад (також закріплюється на тілі), який контролює рухову активність футболіста – швидкість, загальний обсяг роботи та інші показники в конкретний момент тренування. Отримана інформація після закінчення заняття лягає на стіл головному тренеру, дозволяючи якісно та всебічно проводити контроль тренувальних навантажень, що дуже важливо на даному етапі підготовки.

Все починається з... «фізики»

Робота в перші тренувальні дні має специфічну спрямованість. Це час, коли швидкісно-силової роботи набагато більше, ніж вправ із м'ячем.

Після розминки та відпрацювання технічних елементів Олег Блохін розділив футболістів на чотири команди, влаштовуючи міні-матчі на невеликого розміру полі. Поступатися ніхто не хотів, боротьба була за кожен м'яч, за кожен гол. Олег Блохін час від часу заспокоював підопічних, просив вести коректну боротьбу та уникати грубої гри. Робити це було непросто, особливо коли одній із команд доводилося відіграватися.

Завершальним акордом першого «іспанською» тренування став біг навколо поля з прискореннями. Чи варто говорити, що після такого заняття гравці були щасливі повернутися до готелю, де на них чекали сауна, басейн, масаж та інші відновлювальні процедури.

Знайшлася перед відбоєм хвилинка й на приємні моменти. В одному із залів готелю за грою в шахи воювали Олег Гусєв із адміністратором Олександром Чубаровим, у настільному тенісі найсильнішого визначали Бенуа Тремулінас та Дьємерсі Мбокані.

Перед «Баку» лише тренування

Найближчі дні збору не порадують гравців різноманітністю. Аж до 24 січня, коли відбудеться перший контрольний матч проти ФК «Баку», у розкладі команди значиться по два тренування на день. Олег Блохін не втомлюється повторювати футболістам, що прийшов час, коли, зчепивши зуби, потрібно працювати. Тільки так до команди можуть повернутися перемоги, яких так зачекалися її вболівальники.

Дивіться тренування 1-го та 2-го днів http://www.fcdynamo.kiev.ua/media/photo/fotonews/19012014_trenirovka/

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер