»Зоря» - «Динамо» - 0:2. І футболіст, і бомбардир!

»Зоря» - «Динамо» - 0:2. І футболіст, і бомбардир!

З полегшенням уболівальники «Динамо» зітхнули із закінченням березня-місяця, який став невдалим для їхньої команди. Як виявилося, у квітні буде анітрохи не легше. Динамівцям доведеться провести серію складних поєдинків у чемпіонаті, перший з якої - проти «Зорі». Перший тайм у Луганську пройшов за рівної боротьби, а ось варто було киянам після перерви трохи додати у швидкості і вирішитися на оригінальні ходи, відразу прийшов результат. Два м’ячі у ворота Шуста влетіли після влучних ударів Ярмоленка, який завершував вивірені передачі Єременка.

Вперше в нинішньому році у стартовому складі «Динамо» вийшов Несмачний. Андрій замінив дискваліфікованого Маграо. Замість ще одного «порушника», Хачеріді, в центрі захисту зіграв Юссуф. В атаці класична схема Валерія Газзаєва не зазнала змін – Мілевський і Шевченко атакували по центру, із флангів Ярмоленко та Єременко, Вукоєвич і Михалик розташувалися в центрі поля.

До перерви гра проходила на зустрічних курсах, динамівці перевершували суперника лише в індивідуальній майстерності, проте використовувати цей козир належним чином не спромоглися. Шуст двічі забирав м’яча після ударів Михалика і Вукоєвича, не залишався без роботи і Шовковський. Двічі Олександр нейтралізував хитрі постріли Картушова, а в одному з епізодів м’яч немов у клітці кидався в районі воротарського майданчика, але ніхто з луганців не спромігся переправити його до воріт.

Логічним виглядав вихід у другому таймі на поле Гіоане. Судячи з ходу гри, обрана зі стартовим свистком тактична схема була акцентована на захист. У кількох епізодах динамівцям не вистачало гравців в атаці, через що захлиналися перспективні почини. У результаті в центрі поля замість Михалика, сильною стороною якого є оборонні дії, з’явився креативний Гіоане.

Вже на другій хвилині тайму Тіберіу знайшов на фланзі вільного Єременка, який прострілив на лінію воротарського майданчика, де Ярмоленко в дотик переправив м’яча до воріт. Варто було бачити, як Андрій зрадів забитому м’ячу! В останніх іграх успіх відвертався від талановитого гравця, через що в діях з’явилася знервованість. Як часто трапляється, в таких випадках потрібно забити м’яч, закривши тим самим невдалу серію. У ворота «Зарі» Ярмоленко це зробив двічі. На 67-й хвилині, у практично ідентичній до першого гола ситуації, навісив із флангу Єременко, а швидконогий Ярмоленко, прискорившись, випередив опікуна і з п’яти метрів вбив м’яча у ворота!

У час, що залишився до фінального свистка, гра заспокоїлася. Динамівці хоч і володіли ініціативою, нічого оригінального біля воріт Шуста не створили. У господарів небезпечно пробив Лазарович – знову бездоганний у воротах Шовковський.

Після перемоги над «Зорею», що стала для «Динамо» першою на виїзді в нинішньому році, тренерський штаб надав гравцям два вихідних. Буде час добре відсвяткувати Великдень, а заразом підготуватися до двох поспіль «дербі» - з «Арсеналом» та «Оболонню».

ЗОРЯ – ДИНАМО – 0:2 (0:0)

«Зоря»:
35.Шуст, 4.Ковальов, 5.Єзерський – кап, 6.Каменюка, 10.Чайковський, 44.Силюк (14.Джихані, 54), 8.Скоба (22.Мілько, 62), 33.Білий, 11.Шевчук, 27.Лазарович, 9.Картушов (7.Семененко, 80).

«Динамо»: 1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко (49.Зозуля, 85), 17.Михалик (4.Гіоане, 46), 25.Юссуф, 26.Несмачний (3.Бетао, 78), 44.Алмейда.

Голи: Ярмоленко (47, 67).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер