»Золото» в Німеччині розіграли дві команди «Динамо»

»Золото» в Німеччині розіграли дві команди «Динамо»

1-го вересня, у День знань, із Німеччини повернулася дитячо-юнацька команда "Динамо" хлопців 1998-го року народження. На міжнародному турнірі, в якому брало участь 16 команд із Німеччини, Австрії та Швейцарії, юні динамівці виступили двома приблизно рівними за силою складами. Під керівництвом наставників Валерія Кінашенка та Олега Хвої вихованці нашої ДЮФШ вибороли золоті та срібні медалі, обігравши всіх суперників, і зустрівшись один із одним у фіналі.

- Змагання проходили в німецькому містечку Келені, на кордоні зі Швейцарією, – розповідає тренер групи Валерій Кінашенко. – Учасники були розбиті на чотири групи по чотири команди. Діти грали на маленькому полі – вісім польових гравців та один воротар. Ми вирішили грати двома командами, оскільки в Україні в цей час немає спаринг-партнерів, а в турнірах завжди цікаво подивитися, як діти виглядають на тлі іноземних команд.

Як і хотіли, наші команди потрапили до різних груп. Обидва представники виграли по дві гри і по одній зіграли внічию. Назви суперників вам ні про що не скажуть. Більш менш відомим був лише німецький "Манхайм". Із кожного квартету до наступного етапу вийшло по дві команди, які сформували ще дві групи. Одна наша команда лише одного разу втратила очки, зігравши внічию 0:0 з "Манхаймом", а друга виграла всі три матчі, хоча вони й вийшли дуже непростими. Два поєдинки завершилися мінімальною перемогою 1:0, і лише останній хлопці виграли впевненіше – 3:0. Трохи заважав стан поля, оскільки ввечері напередодні ігор постійно йшли дощі, і газон ставав в’язким.

Таким чином, посівши перші місця у своїх підгрупах, наші команди зустрілися у фіналі, розігравши перше місце між собою. У результаті, умовне "Динамо-1" обіграло "Динамо-2" з рахунком 1:0, м’яч із пенальті провів Арутюнян. Організатори відзначили, що обидві наші команди в технічному плані виглядали дуже добре, і вручили нам два кубки.

А на шляху до Німеччини ми зупинялися в Польщі, в місті Явір, де провели товариську гру з місцевою командою, яку обіграли 4:0, причому проти нас грали хлопці на рік старші. І ще один товариський матч провели в німецькому місті Келе на кордоні з Францією, і також перемогли 5:2.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер