Зимовий Кубок ДЮФЛУ (U16). «Металург» (Запоріжжя) - «Динамо». Звіт, відео

Зимовий Кубок ДЮФЛУ (U16). «Металург» (Запоріжжя) - «Динамо». Звіт, відео

Команди почали поєдинок активно, розмінюючись небезпечними атаками, які завершувалися ударами. Динамівцям необхідно було забивати, так як у турнірі діє правило виїзного гола у випадку рівного рахунку. Однак запорожцям вдавалося стримувати атаки киян. Господарі поля свої кращі моменти отримали завдяки штрафним ударам, які арбітр зустрічі раз-по-раз призначав у бік воріт "Динамо".

Після одного з них рахунок було відкрито. На 20-й хвилині Володимир Швець у високому стрибку ногою з меж воротарського майданчика відправив м'яч у сітку після навісу зі штрафного з лівого флангу.

За кілька хвилин господарі поля забили практично ідентичний другий гол. Тільки цього разу після штрафного з правого флангу, і навіс на дальню штангу Ілля Крупський замкнув ударом головою.

Динамівці намагалися відігратися ще до перерви, проте запорожці засушили гру в кінцівці тайму, по можливості затягуючи час.

*фото О. Новик

Початок другої половини зустрічі видався несподіваним. У першій же атаці запорожці забили третій гол. Слід віддати належне Станіславу Прусу, якому вдався класний сольний прохід зі зміщенням з лівого флангу в центр. Пройшовши двох захисників, він результативно пробив з меж штрафного.

Однак "біло-сині" відразу відіграли один м'яч, тільки-но розвівши його з центру поля. На вертикальний пас від Царенка відгукнувся Євген Пастух, який ударом низом у дотик прошив воротаря.

Динамівцям як і раніше потрібно було забивати два м'ячі, на що у них був 40-хвилинний тайм. Однак на 50-й хвилині це завдання киянам ускладнив головний арбітр зустрічі, залишивши їх у меншості. Він показав червоне світло Бенедюку, який зірвав контратаку запорожців, очевидно трактуючи фол Артема як позбавлення явної можливості забити гол, хоча до воріт було ще метрів 40, до того ж суперник знаходився на фланзі, рухаючись у бік кутового прапорця.

Одним із найактивніших у складі киян був капітан команди Антон Царенко, який не боявся йти в дриблінг на кількох суперників, віддавав гострі передачі. На 53-й хвилині він класно пробив здалеку в нижній кут воріт, однак воротар дотягнувся до м'яча, перевівши на кутовий. Ще один гольовий момент Антон заробив своїми зусиллями на 65-й хвилині, однак після вивіреного удару у верхній кут м'яч влучив у поперечину. Повинен був забивати і Анікєєв, який опинився один із м'ячем перед воротами після помилки суперників. Моменти виникали і у запорожців, які вибігали в контратаки, користуючись тим, що динамівцям необхідно було йти вперед великими силами.

На 70-й хвилині арбітр знову опинився в центрі загальної уваги, коли він, хоч і не відразу, зреагував на падіння Пруса, якого опікав, але явно не збивав Вовковицький. Пенальті реалізував капітан "Металурга" Пархоменко, пробивши у нижній кут. Ісаченко не вистачило зовсім трохи для того аби дотягнутися до м'яча.

За кілька хвилин арбітри, угледівши дуже сумнівний офсайд, не зарахували гол Анікєєва, який добив м'яч у порожні ворота після того як Пастух потрапив у штангу. Динамівці створювали небезпечні моменти до самого фінального свистка, однак так і не врятувалися від розгромного рахунку.

Таким чином, після чотирьох сезонів гегемонії "Динамо" Зимовий Кубок ДЮФЛУ отримає нового чемпіона.

Зимовий Кубок ДЮФЛУ. 1/4 фіналу

«Металург» (Запоріжжя) U16 - «Динамо» (Київ) U16 - 4:1 (перший матч 2:2)

Металург (стартовий склад): 1.Ніколаєнко, 2.Крупський, 3.Ізотов, 4.Швець, 5.Баранов, 6.Пархоменко (к), 7.Васильченко, 8.Черниш, 15.Овсянніков, 10.Стаднік, 11.Прус.

Динамо: 1.Ісаченко, 2.Єременко (22.Подоляк, 77), 16.Канаєв, 17.Чубатий, 8.Бенедюк, 18.Мельниченко (3.Вовковицький, 48), 5.Царенко (к), 19.Пастух , 21.Поліщук (6.Анікєєв, 56), 10.Давлатов (20.Білоусов, 75), 7.Уваров (15.Александров, 41)

Голи: Швець (20), Крупський (24), Прус (41), Пархоменко (71, з пенальті) - Пастух (42)

Попередження: Уваров (17), Чубатий (21), Царенко (54)

Вилучення: Бенедюк (50)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер