Залізничники проекзаменували киян

Залізничники проекзаменували киян

У більшості клубів СНД сезон уже давно закінчився, тоді як дві команди, що продовжують виступати в єврокубках, готуються до відповідальних матчів. Через кілька днів наші улюбленці в Києві повинні відіграти гандикап у два м’ячі в турецького “Бешикташа”, а російський “Локомотив”, новоспечений чемпіон російської першості, доводити свої претензії у другому груповому турнірі Ліги чемпіонів у матчі з мадридським “Реалом”.

Востаннє динамівці зустрічались з “Локомотивом” у далекому 1991 році в чемпіонаті СРСР. Нагадаємо, що роком раніше кияни в фіналу Кубку Союзу обіграли залізничників з розгромним рахунком 6:1. Тоді біля керма “Локомотива” також перебував Юрій Сьомин. Води з тих часів багато втекло, і хто б міг подумати, що наступного разу суперники зустрінуться через десятиріччя напередодні відповідальних матчів у єврокубках.

Обидві команди виставили на матч основні склади. “Локомотив” з перших хвилин віддав ініціативу, розраховуючи на контратаки. Кияни заволоділи м’ячем і вже на 5-й хвилині створили непоганий момент біля воріт Овчинникова. Шацьких опинився у штрафній російського чемпіону, але влучив прямо у воротаря. Цей момент передбачав неприємності для “Локомотива”, але в подальшому оборона залізничників звела побоювання на ні, ліквідуючи небезпечні наскоки українців. Лише на 25-ій хвилині Овчинникову прийшлося вступити в гру після удару здалеку хорвата Лєко.

У середині тайму ініціатива поступово перейшла до “Локомотива”. Було видно, що москвичі намагаються діяти винахідливо. Гострі передачі росіян ставили динамівців у скрутне становище. На 29-й хвилині провал у обороні дозволив Жуліо Сезару увійти в штрафну. Шовковський вийшов на перехват, але збив бразильського форварда. Арбітр призначив пенальті, який “без питань” реалізував Лоськов.

Забитий гол додав “Локомотиву” впевненості. Росіяни стали більше часу проводити на нашій половині поля, не залишаючи оборонців без роботи. У “Динамо” слушну нагоду мав Пеєв, але удар болгарина пройшовся повз воріт.

На 47-й хвилині Ігнашевич віддав пас Сезару, що знаходився на лінії штрафної. Бразилець обробив м’яч і з розвороту не залишив шансів Реві – 2:0. Після цього усе стало ясно. “Локомотив” надійно грав у обороні, а спроби киян забити бодай м’яч наштовхувались на потужну оборону суперника. До того ж надійно діяв голкіпер Овчинников.

Матч так і закінчився перемогою москвичів з рахунком 0:2. У суботу кияни повертаються в Київ, де продовжать підготовку до матчу з “Бешикташем”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер