Збірна України із п’ятьма динамівцями зіграла внічию з Саудівською Аравією

Збірна України із п’ятьма динамівцями зіграла внічию з Саудівською Аравією

У той час, як представник Аравійського півострова готується до участі у своєму п’ятому в історії чемпіонаті світу, «жовто-сині» на Мундіаль не кваліфікувалися й звітний поєдинок розглядався як етап підготовки до старту в Лізі Націй восени цього року.

У стартовому складі нашої збірної головний тренер Андрій Шевченко виставив двох представників «Динамо»: місце в центрі захисту зайняв Євген Хачеріді (51-й матч у складі збірної), а на правому фланзі в центрі поля, покликаний замінити травмованого Андрія Ярмоленка, вийшов Віктор Циганков (4-й матч за «жовто-синіх»).

Відзначимо, що спаринг проходив за рясного дощу, що відлякав і глядачів, яких за сприятливих погодних умов зібралося би набагато більше на трибунах зручного Муніципального стадіону Марбельї.

Гра проходила за ігрової й територіальної переваги українців. Перші півгодини «жовто-сині» фактично не випускали суперника з його половини поля, методично розхитуючи оборону аравійців. Нарешті, на 32-й хвилині українці відкрили рахунок – Коноплянка блискучою навісною передачею знайшов у штрафному майданчику Кравця, якому залишалося з кількох метрів головою пробити повз голкіпера. Забитий м’яч, напевно, заспокоїв наших хлопців, і перший же момент у суперника призвів до гола у відповідь – після подачі з кутового захисники не змогли завадити скидці та удару Аль-Мовалада з кількох метрів повз голкіпера.

У перерві тренерський штаб збірної України зробив дві заміни – на полі з’явилися Руслан Ротань (99-й матч у «жовто-синій» футболці) та Віталій Буяльський (2-й матч за збірну), зайнявши звичні місця в центрі поля. Судячи зі статистики, у другому таймі українці знову ж таки володіли перевагою, але по-справжньому небезпечних моментів створили із суперником рівну кількість – по одному: у аравійців нападник не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером, а у «жовто-синіх» на останніх хвилинах, коли на полі вже перебував ще один динамівець Артем Бєсєдін (8-й матч у складі національної збірної), відразу кілька гравців не змогли заштовхати м’яча у сітку буквально з лінії воріт.

У підсумку, результативна нічия 1:1 – і національна команда продовжує свій тренувальний збір.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото – Офіційний сайт ФФУ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер