Збірна Словенії з Вербичем мінімально переграла Латвію

Збірна Словенії з Вербичем мінімально переграла Латвію

До домашньої зустрічі з Латвією національна команда Беньяміна Вербича підходила з мінімальними шансами на вихід до фінальної частини Євро-2020. Для того, щоб зберегти теоретичну можливість посісти друге місце, Словенії потрібно перемагати у останніх матчах кваліфікації та сподіватися на сприятливий для себе результат у інших зустрічах. 

Вербич, який вийшов у стартовому складі словенців на лівому фланзі атаки, та його партнери робили все від себе залежне, щоб здобути обов'язкові три очки у грі з аутсайдерами групи. Однак перший тайм матчу в Любляні завершився з нульовим рахунком, попри те, що збірна Словенії переважала своїх суперників за володінням м'ячем і кількістю ударів по воротах. 

Ігрова перевага команди Вербича збереглася після перерви — і на початку другого тайму, на 53-й хвилині, Словенія вийшла вперед завдяки автоголу Ігорса Тарасовса, який зрізав м'яч у власні ворота після удару Йосипа Ілічича. Цей гол залишився єдиним у матчі.

На 70-й хвилині Беньямін Вербич заробив жовту картку за невдалий підкат проти Савальнікса. А також відзначився неймовірно неточним ударом по воротах із меж штрафного майданчика на 91-й хвилині, після чого поступився місцем на полі нападнику Безяку.

Свій заключний матч у кваліфікації на Євро-2020 збірна Словенії проведе 19 листопада в гостях у лідерів своєї групи — Польщі (початок гри — о 21:45 за київським часом). Набравши 14 очок, словенці на два залікові пункти відстають від Австрії, яка має матч у запасі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер