Заява прес-служби ФК “Динамо” (Київ)

Заява прес-служби ФК “Динамо” (Київ)

Як ми повідомляли раніше, футболіст московського “Спартака” Дмитро Сичов у листопаді 2002 року звернувся до президента ФК “Динамо” (Київ) І.М.Суркіса з проханням надати йому можливість тренуватися в таборі клубу. Своє прохання він мотивував тим, що у зв’язку з дискваліфікацією Російським футбольним Союзом йому необхідно підтримувати на належному рівні фізичні кондиції.

ФК “Динамо” (Київ) пішло на зустріч Д.Сичову й надало йому всі необхідні умови на своїй тренувальній базі в Конча-Заспі. Такий крок був продиктований бажанням, по-перше, просто допомогти людині в скрутний момент його життя, по-друге – зробити все можливе, щоб повернути Національній збірній Росії молоду талановиту “зірку”.

За словами Д.Сичова високе міжнародне реноме, інфраструктура київського клубу, умови, яки були надані Дмитру на динамівській базі, стали підставою для прийняття рішення про підписання особистого контракту з “Динамо” строком на п’ять років, який починає діяти після закінчення строку його дискваліфікації. Враховуючи прохання гравця Сичова та делікатність ситуації, керівництво нашого клубу погодилося не розголошувати факт підписання контракту футболіста з клубом. У своїх діях ФК “Динамо” керувалося пунктом 3 рішення Дисциплінарного Комітету РФС про те, що “… прийом на роботу Д.Є. Сичова спричинить необхідність виплати компенсації, розрахунок якої буде здійснюватись у відповідності з регламентом ФІФА по Статусу і Трансферу футболістів або Регламентом РФС по Статусу і переходам (трансферам) футболістів”.

Ми намагалися допомогти гравцю відновити спортивну форму, підняти психологічний і моральний стан, вважаючи, що в цей важкий період кар’єри футболісту як ніколи потрібна така підтримка. Нами був підписаний контракт, який давав Сичову впевненість у продовженні своєї кар’єри професійного гравця. За проханням футболіста йому була виплачена певна грошова сума.

Підписавши документи Дмитро Сичов на початку грудня вирушив у рідний Омськ. Але дуже скоро з’явились повідомлення про можливе підписання Д.Сичовим ще одного контракту – тепер уже з французьким клубом “Олімпік” (Марсель). Підтвердженням реальності такого наміру стало факсимільне повідомлення за підписом Сичова на адресу нашого клубу про те, що “… він відкликає свій контракт з ФК “Динамо” (Київ)…”.

Такий поворот подій змусив керівництво клубу “Динамо” підняти завісу таємності переговорного процесу з Дмитром Сичовим і оприлюднити конфіденційну інформацію, яка перестала бути такою з цього моменту; проінформувати “Олімпік” (Марсель) о неадекватній і недостатньо коректній поведінці Д.Сичова і надати копію контракту з відповідними роз’ясненнями в Російський футбольний Союз і в ФІФА.

Прес-служба ФК “Динамо” (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер