»Закарпаття» - «Динамо» - 1:0. Перша поразка в чемпіонаті

»Закарпаття» - «Динамо» - 1:0. Перша поразка в чемпіонаті

На початку другої третини турнірної дистанції з таблиці чемпіонату зник останній нуль. У 21-му за рахунку матчі динамівці зазнали першої поразки, поступившись одному з аутсайдерів – «Закарпаттю». Матч в Ужгороді пройшов за невеликої територіальної переваги киян, проте, як це часто трапляється останнім часом, краще створені моменти використали наші суперники. На початку другого тайму Тришович грамотно розпорядився м’ячем у штрафному майданчику і зміг забити, як виявилося, єдиний у зустрічі гол.

Напередодні гри Валерій Газзаєв був обмежений у виборі складу. Разом із Юссуфом у Києві залишилися Єременко, Михалик та Кравець. Через це вперше за тривалий час до заявки на матч було внесено лише сімнадцять гравців. Непереконлива гра команди в атаці в останніх матчах змусила наставника піти на експерименти. Ярмоленко зайняв місце на незвичному для себе правому фланзі півзахисту, а на протилежному, лівому, розмістився Маграо. Вражаюче за іменами виглядав атакуючий кулак в особі Мілевського, Шевченка та Нінковича. Господарі поля, які є одними з претендентів на пониження у класі, з перших хвилин спромоглися протиставити динамівцям свої козирі. У першу чергу, ужгородці намагалися налагодити контроль м’яча. До ударів по воротах справа доходила рідко, але інколи тривалі розіграші комбінацій збивали атакуючий запал підопічних Газзаєва.

Найреальніші можливості для взяття воріт Бабенка кияни створили наприкінці першого та на початку другого таймів. Спочатку Мілевський у боротьбі із захисником скинув м’яча під удар Ярмоленку, який пробив із 12-ти метрів вище воріт. За кілька хвилин до свистка на перерву Мілевський із півкола штрафного майданчика поцілив у стійку. А завершив ударну, але безрезультатну серію киян усе той-же Ярмоленко, із вигідної позиції також відправивши м’яча у стійку. Не будемо повторювати стару футбольну істину, але за якихось десять хвилин динамівці розводили м’яч із центру поля. Тришович красивими хитрощами на лінії воротарського майданчика пішов від опіки Вукоєвича і без шансів для Шовковського відправив м’яча до сітки.

До закінчення зустрічі залишалося більше ніж півгодини, яких, здавалося, мало вистачити розсердженим динамівцям для виправлення ситуації. У черговий раз розвиток подій на полі показав, що в нинішньому році в команди не йдуть комбінаційні атаки і тривалий розіграш м’яча з логічним завершенням – ударом у бік воріт. Лише в останній чверті години гості притиснули господарів до воріт. Ярмоленко та Вукоєвич пробивали головою вище воріт, а найреальніший момент на 89-й хвилині знову втратив Вукоєвич. Мілевський скинув м’яча хорвату, на удар якого з 10-ти метрів зміг зреагувати Бабенко.

Провівши серію невдалих матчів, «Динамо» вперше в нинішньому чемпіонаті опинилося в ролі наздоганяючого. За дев’ять турів до фінішу в лідери, із перевагою у два очки, вийшов «Шахтар».

ЗАКАРПАТТЯ – ДИНАМО – 1:0 (0:0)

«Закарпаття»:
33.Бабенко – кап, 27.Болохан, 29.Леандро (18.Браїла, 90+2), 24.Гомес, 20.Хауші, 77.Комарницький, 30.Тришович, 5.Малигін, 7.Райчевич, 22.Іванов (13.А.Бойко, 59), 9.Давидов.

«Динамо»: 1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап, 21.Маграо (4.Гіоане, 57), 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (49.Зозуля, 63), 44.Алмейда.

Гол: Тришович (53).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), фото: Роман Сенишин

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер