Юрій Ястребінський: «Прикро програвати такі фінали, коли мета майже досягнута»

Юрій Ястребінський: «Прикро програвати такі фінали, коли мета майже досягнута»

- Трохи прикро програвати такі фінали, коли мета вже майже досягнута, але в останній момент удача вислизнула з рук під час серії післяматчевих пенальті. Хоча починалося все добре - «Чемпіон» ПБ не реалізував перший удар. За пенальті програвати завжди гірше, тим більше, двічі ведучи по ходу зустрічі.

Суперник нічим не здивував, грав, як я і говорив, у хороший, комбінаційний футбол із контролем м'яча. Нам дуже складно було знаходити моменти для атак. Ми ж свою гру побудували на контратаках, які нам вдавалися. На жаль, у футболі бувають курйози. І незадовго до фінального свистка м'яч залетів у ворота після незрозумілого рикошету, на який воротар не зреагувала. А часу щось виправити вже не було.

- Що ви говорили своїм підопічним перед серією пенальті?

- Я більше розмовляв із воротарем, налаштовував його. Напевно, у цій ситуації для голкіпера це важливіше, ніж для хлопців, які б'ють, адже іноді дитині можна навіть завадити і збити її настрій. Я попросив усе робити, як на тренуваннях, - так, як вони вміють. Найгірше, що неточність або зміна рішення перед пробиттям призводить до невдач.

- Напевно, у цьому віці дуже велика ймовірність випадковостей?

- Так, тут рецепт тільки один: ставати сильнішими і вирішувати поставлені завдання в основний час, щоб досягати чемпіонських вершин.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер