Юрій Ястребінський: «Ми проявили характер і терпіння, тим ціннішою є перемога»

Юрій Ястребінський: «Ми проявили характер і терпіння, тим ціннішою є перемога»

- Емоції найкращі, світлі, на щастя, усі переживання вже позаду, залишилася лише радість від перемоги. Як тренер, я більше радий за хлопців - усе-таки, у моїй кар'єрі багато виграних турнірів, а для хлопців це крок уперед. Я їх завжди налаштовую на те, що їхні головні перемоги ще попереду, а нинішня - проміжний етап, до якого ми маємо бути готові.

- Діти так емоційно реагували, у дев'ятирічному віці для них такі перемоги дуже важливі?

- Звісно. У них є величезне бажання перемогти. Вранці перед грою під час установки мені навіть доводилося трохи стримувати їхні емоції, і це не дивно, адже діти завжди хочуть бути чемпіонами.

- Гра з «Чемпіоном» вийшла напружено, а іноді й жорсткуватою?

- Так. Ми проявили характер і терпіння, оскільки на хлопців випало дуже велике навантаження, тому грати у фіналі було вкрай важко. Десь не вистачало свіжості, але тим цінніша ця перемога. Ми здобули величезний досвід, вдячні суперникам і своїм колегам за роботу і створення конкуренції в дитячому футболі. Це йде всім лише на користь.

- Усі три призових місця посіли київські команди. Це говорить про високий рівень столичного футболу?

- Так, ми стикаємося з командами на різних турнірах у Києві і знаємо, що є дуже хороші суперники зі своїми лідерами. У їхньому складі є добре технічно і тактично навчені хлопці. Крім того, дитячий футбол помолодшав: є школи, які працюють з дітьми 3-х-4-х років.

- Ви розглядали турнір Odessa Cup як етап підготовки до сезону. У підсумку, чи залишилися задоволені виконаною роботою?

- В принципі так. Повторюся, ми здобули величезний досвід, подивилися хлопців і в побуті, і на футбольному полі, зокрема в різних ігрових ситуаціях, часом складних. За великим рахунком, мене всі хлопці порадували, але, звичайно ж, у нас попереду ще дуже багато роботи. Такі турніри якраз задають напрямок, у якому потрібно рухатися.

На закінчення хотів би подякувати нашим батькам, батьківському комітету. Вони у нас дуже дружні, уболівають не лише за своїх хлопців, а й за команду загалом. Мені, як тренеру, вони надали велику допомогу, адже практично кожна наша гра знімається на відео, завдяки чому ми можемо робити перегляди і теоретичні розбори, аналізувати свої помилки і робити висновки щодо того, як їх не припускатися в майбутньому.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер