Юрій Сьомін: «Другий тайм провели блискуче»

Юрій Сьомін: «Другий тайм провели блискуче»

Всупереч традиції, в Запоріжжі після матчу місцевого «Металурга» і «Динамо» першим на питання журналістів відповідав головний тренер господарів Олег ЛУТКОВ:

- Хочу сказати, що мені не соромно за свою команду. Ми показували хороший футбол. Напевно, для того, щоб обіграти «Динамо», потрібно забивати більше, ніж один м’яч. На жаль, свої моменти ми не реалізували. Десь і вдача від нас відвернулася. Там стійка, там захисники винесли м’яча з порожніх воріт. Наприкінці дала збій оборона, почали помилятися центральні захисники. Наголошу, що в нас зібрані дуже хороші футболісти. Ми сьогодні чесно зробили свою роботу і, повторюся, мені за жодного гравця не соромно.

- Наступний ваш суперник (ФК «Львів») не такий титулований, але дуже амбітний. Хлопці належним чином поставляться до львів’ян?

- Я не думаю, що ми недооцінюємо ФК «Львів». Тим паче, що в другому колі вони демонструють непогану гру. Очки потрібні як їм, так і нам. Ми їдемо туди за перемогою. Зараз наша команда пройде комплекс відновлювальних заходів і з сьогоднішнього дня розпочне підготовку до матчу.

- Де проходитиме цей матч?

- На жаль, я поки не володію такою інформацією. Мені сказали, що практично вирішено питання із стадіоном «Україна» у Львові, але це ще не остаточно. Не з чуток знаючи президента львів’ян Кіндзерського, гадаю, він зробить усе, щоб гра відбулася саме у Львові, а не в якомусь іншому місті.

- Як ви оцінюєте гру Міндаугаса Калонаса?

- Як для першого разу, він виглядав достатньо непогано. Те, що від нього було потрібно, виконав. Замінюючи його, ми розраховували, що Майкл вийде із свіжими силами і ще більше підсилить тиск на ворота «Динамо». На жаль, з певних причин він не увійшов до гри.

- У 70-х і 80-х роках команда «Динамо» вважалася динамо-машиною. Сьогодні, на ваш погляд, щось змінилося?

- Можливо, це вже не та машина, яка була в той час, але рівень команди достатньо високий. У «Динамо» хороша лавка запасних. З виходом Кравця і Нінковича суперник перехопив ініціативу, нам стало ще важче в обороні. Хоча, якби ми реалізували ті моменти, які створили, гра могла скластися по-іншому. Мабуть, у 70-і й 80-і роки ця машина була потужнішою.

 

* * *

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Як для цієї пори року, вважаю, обидві команди продемонстрували футбол дуже високого рівня. «Металург» у першому таймі, а ми – в другому. Хлопці діяли швидко, для чого сприяла атмосфера на стадіоні й переповнені трибуни. В другому таймі нам вдалося переламати хід гри, яка складалася не на нашу користь. «Металург» у першому таймі діяв дуже швидко й агресивно, що для нас стало несподіванкою. Але я вдячний своїм гравцям, які провели другий тайм просто блискуче.

- Як ви вважаєте, київський «локомотив» хто-небудь зможе зупинити до кінця чемпіонату?

- Ви маєте на увазі «Динамо»? (посміхається). Ми б не хотіли, щоб нас хто-небудь зупинив, це не входить до наших планів. Більше того, ми хочемо просуватися вперед.

- Як вам вдалося досягти того, що «Динамо» настільки сильно провело другий тайм?

- Це вдалося не тільки мені, а нам усім. У роздягальні в перерві гравці і тренерський штаб змогли об’єднатися, щоб вийти на другий тайм із серйозним настроєм.

- Як оціните гру Гусєва, якого давно не бачили на полі?

- Гадаю, Олег непогано грав у першому таймі. Та й у другому в нього був хороший момент, коли він дійшов із м’ячем до ближньої стійки, тільки, шкода, не зміг віддати останню передачу. Але в Гусєва були й певні складнощі. Втім, не тільки у нього, а у всієї команди, оскільки в першому таймі «Металург» своєю активністю спичинив нам немало проблем. Олег поступово набирає форму, ми на нього розраховуємо. Він гравець національної збірної і дуже хороший футболіст.

- Ви вносили якісь корективи в перерві?

- Коли програєш із рахунком 0:1 чи не ладнається гра, звичайно, потрібно щось змінювати. Ми і змінили.

- Чи сварили футболістів?

- В жодному випадку. Я їх ніколи не сварю.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер