Юрій Сьомін: «У першому таймі не дуже добре зіграли в атаці»

Юрій Сьомін: «У першому таймі не дуже добре зіграли в атаці»

«Динамо» – «Чорноморець» – 3:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Гру, напевно, можна розділити на два тайми. Якщо в першому таймі не було багато моментів, оскільки ми не досягли успіху в атаці, то в другому таймі, особливо в його другій половині, ми продемонстрували достатньо хороший футбол. Ми створювали моменти, взяли під контроль м'яч, та й усю гру.

- Вийшов би на полі Гільєрме, якщо матч складався по-іншому?

- Так, ми планували вихід Гільєрме на полі. Але всі три заміни були направлені на посилення гри, оскільки тривалий час результат матчу був під питанням. Для бразильця просто не вистачило місця на полі.

- Чи встигне відновитися Кравець до матчу з «ПСЖ»?

- Є невеликі шанси, але зараз складно говорити про це.

- Як ви оцінюєте гру Сергія Кравченка, який нечасто виходить на поле у футболці «Динамо»?

- В середній лінії «Динамо» чимала конкуренція. Сергію треба багато працювати, щоб витримувати її. Сьогодні він зіграв весь матч, забив чудовий м'яч, але в певних відрізках до нього були питання.

- Юрію Павловичу, ви прийшли на прес-конференцію з сумкою. Це якось пов'язано з тими чутками, що низка клубів Росії хоче бачити вас у ролі головного тренера?

- (посміхається) Це достатньо провокаційне питання. Мені навіть складно відповісти на нього.

* * *

Віктор ГРИШКО, головний тренер «Чорноморця»:

- Гра, гадаю, була хорошою, з інтригою. По своїй команді скажу, що хлопці зіграли добротно, але, на жаль, в «Динамо» є виконавці, які вичавлюють максимум з моментів, три удари – три голи.

- Що ви сказали в перерві гравцям? У другому таймі ми побачили абсолютно іншу команду на полі…


- Те, що я сказав, залишиться в секреті (посміхається). Я вдячний хлопцям, оскільки вони справді вийшли і грали до кінця, боролися за результат. Через матч із «Динамо» ми готуватимемося до майбутніх поєдинків у чемпіонаті. Зараз у нас практично нова команда – з тих футболістів, які виступали в минулому сезоні за «Чорноморець», залишилися буквально два футболісти. Можливо, від цього і проблеми, перш за все в психологічному плані. Але, гадаю, незабаром все налагодиться.

- Які перспективи у Ващука?

- Ващук ще допоможе нам. А сьогодні був такий склад.

- Одеса виростила багатьох великих футболістів – Бєланова, Буряка, Поркуяна, Прокопенка... Чи є в нинішньому складі «Чорноморця» хлопці, здатні дорости до подібного рівня?


- Для цього необхідний час. Зараз у нас грають хлопці, які ще в минулому сезоні не грали на такому високому рівні. І в нас є молодь, яка здатна прогресувати.

- Всі м'ячі у ворота «Чорноморця» влетіли після ударів з дальньої дистанції. Ви, як колишній голкіпер, як би оцінили гру Ширяєва в цьому матчі?

- Удари були просто неймовірні за виконанням – під поперечину, з падаючим м'ячем. Звичайно, якщо м'яч у воротах, то в цьому є доля провини воротаря. Але в даних моментах було просто бездоганне виконання.

- Чи не вплинув на кондиції команди той факт, що на матч ви приїхали на автобусі?

- Якщо програли, напевно, і це вплинуло. Але ми приїхали вчора, провели тренування, тому, гадаю, не це стало визначальним чинником сьогоднішньої поразки.

І насамкінець, хотів би побажати київському «Динамо» успіху в майбутньому поєдинку Кубка УЄФА. Гадаю, все буде гаразд.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер