Юрій Сьомін: «У Дніпропетровську очки даються дуже важко»

Юрій Сьомін: «У Дніпропетровську очки даються дуже важко»

"Дніпро" – "Динамо". Післяматчева прес-конференція

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Звичайно, певний відбиток наклала спека, але, на мій погляд, футбол був продемонстрований дуже хорошого рівня. Було багато моментів: і в "Дніпра", і трішки більше в нас. Наші гравці цього разу достатньо непогано їх реалізували, хоча, коли Бангура не забив два вірних м'яча, мені вже здавалося, що в нас будуть проблеми. В цілому, я задоволений і фізичним станом, і тим, як команда проводила принциповий матч. У Дніпропетровську очки даються дуже важко.

- В цілому гра була коректною, але арбітр показав багато жовтих карток. Чим ви це поясните?

- Напевно, були фоли, на які суддя не міг не реагувати. Були зриви атак – як з одного, так і з іншого боку. Було багато принциповості в єдиноборствах.

- Можливо, Бангура потрібно свічку поставити або якийсь обряд зробити? П'ять невикористаних моментів за два матчі – забагато...

- Напевно, він має більше працювати. Позначається все ж таки пізнє прибуття на збори, і його фізичний стан, звичайно, гірший, ніж минулого року. Нічого так просто не буває. Запізнився на збори, менше працював – поки нічого й не забив.

- Як ви плануєте грати з "Дрогедою"?

- Дайте нам спочатку відійти від сьогоднішньої важкої гри. Завтра у нас буде "напіввихідний", відновлювальні вправи, адже сил витрачено дуже і дуже багато. А потім подивимося суперника і ухвалимо тактичний план на гру в Ірландії. Зараз можу сказати одне – вилітаємо 28-го липня вранці.

І от про що я хотів сказати. Для київського "Динамо" складено дуже складний календар. У ньому практично не враховується те, що "Динамо" представляє Україну в Лізі чемпіонів. За 10 днів команда має провести три матчі, але це нереально. Сьогодні фізичний стан нормальний, але завтра він буде іншим. У Росії, наприклад, "Зеніту" робляться певні послаблення, вносяться корективи. Адже якщо ми наберемо більше очок, Україна буде вищою в рейтингу УЄФА. Ми не можемо перенести матч із "Ворсклою", і після цього матчу нам потрібно відразу летіти грати. Прем'єр-ліга має розібратися і враховувати інтереси збірної і клубів, що грають в єврокубках.

***

Олег Протасов, головний тренер "Дніпра":

- Сьогодні я бачив достатньо добротний футбол у виконанні своєї команди. Особливо в першому таймі: були моменти, удари, непогані комбінації. Але після того, як на 37-й хвилині пропускаєш, а до кінця тайму програєш 0:2, складно вже щось змінити в матчі проти "Динамо". Перший гол стався через дурість. Наш гравець не помітив, як Гіоане увійшов до штрафного майданчика – це нез'ясовні речі, і на такому рівні кожна помилка карається. Ну а у випадках з двома іншими голами майстерність нападників суперника була вищою. Рахунок дуже неприємний, і я б сказав, що він не по грі. Але він існує, і потрібно тримати удар, роблячи позитивні висновки з того, що ми сьогодні бачили.

- Окрім результату, є щось, чим ви незадоволені?

- Звичайно, в кожній грі, незалежно від рахунку, є помилки. Але сьогодні наша оборона в певних моментах не встигала за нападниками, а це швидкість і майстерність, яким навчити в дорослому віці складно. Тому команди, які борються за чемпіонство, за класом перевершують інші.

- Ви обрали сьогодні експериментальний склад. Що, по-вашому, на полі робив Корніленко?

- Я з вами не погоджуся, що Корніленко випав з гри, він не був гіршим. Як ви знаєте, у нас чотири нападники, щоправда, Мазилу тільки-тільки відновився після травми. Воробей уже тривалий період часу результативністю не відзначався, і ми спробували використовувати його дистанційну швидкість в боротьбі з Бетао на фланзі. А Корніленко на тренуваннях виглядає кращим за інших, тому ми його й обрали. Не думаю, що в цьому є експеримент зі складом. Ми награвали ці схеми, і кожен гравець знає свою позицію, хіба що Воробея на зборах ми не ставили на фланг, але він знає, як там грати.

- Можете пояснити появу в стартовому складі Андрієнко і Гусєва, тоді як Феррейра не потрапив до заявки?

- Мені потрібно було обрати 18 футболістів, і ці люди просто були кращими за інших.

- Пара центральних захисників Русол – Шершун не відзначається надійністю. Чому ви не пробуєте інші варіанти?

- Наприклад?

- Наприклад, Русол – Лисицький або Грицай.

- Пробуватимемо.

- Як ви оціните старт "Дніпра" в чемпіонаті?

- Набрано одне очко в двох матчах. Не секрет, що у нас складна програма, і ми незадоволені тим, як розпочали чемпіонат.

- Чи бачите ви у своєї команди дніпровський дух?

- Зізнаюся, переважно ні. Мені хочеться, щоб хтось був лідером на полі, заводив інших, навіть коли у нас не складається гра.

Матеріал офіційного сайту «Дніпра»

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер