Юрій Сьомін: «У гравців була певна нервовість»

Юрій Сьомін: «У гравців була певна нервовість»

«Динамо» – ФК «Харків» – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Головне, що сьогодні нам вдалося взяти три очки і в нас є значний рух уперед. Утім, гра і реалізація створюваних моментів залишають бажати кращого. Під кінець матчу в наших футболістів з’явилася певна нервовість, необхідно було зберегти переможний рахунок. І, звичайно ж, варто відзначити, що сьогодні блискучий матч провів воротар «Харкова».

- Чи не було бажання перенести матч із ФК «Харків» на день раніше?

- Такого бажання не було. Після того, як стало відомо про перенесення кубкового матчу з «Шахтарем», ми дали футболістам відпочити: одна група отримала два дні вихідних, інша – три. Тренувальна програма в нас була розписана якраз під сьогоднішню дату, тому ми вирішили нічого не змінювати. Та й у подібному графіку ігор, через три дні на четвертий, ми граємо практично весь сезон – спочатку в Лізі чемпіонів, тепер у Кубку УЄФА.

- А вихідний після сьогоднішнього матчу у футболістів буде?


- Напіввихідний буде обов’язково.

- Як себе почувають Єременко і Кравець?

- Не дуже добре. В Єременка застуда – сподіваємося, нічого серйозного й до матчу з «Шахтарем» він буде готовий. По Кравцю залишається велике питання. Хочемо, щоб його обстежили зарубіжні фахівці, й лише тоді можна буде говорити щось конкретне.

- Ви сказали, що гра залишає бажати кращого. Ви знаєте, як поліпшити якість гри до поєдинку з «Шахтарем»?

- Одна справа, коли знає тренер, і зовсім інша – донести це до кожного з гравців. Ми порадили кожному з них «поколупатися» в собі, оскільки тільки так можна досягнути успіху.

Також звернуся до наших уболівальників. Хотілося б, щоб вони раніше прийшли на футбол – бажано, до 19 години, а не до 19:45. У футболістів і зовсім інший настрій буде, якщо, вийшовши на розминку, вони побачать повний стадіон. Сподіваюся, так воно і буде.

- Юрію Павловичу, розкажіть трохи про вашу книгу…

- Та тут і розповідати особливо нема чого – звичайна книга про життя футболіста і тренера. Писалася вона в співавторстві з журналістом Павлом Альошиним, який упродовж багатьох років був наближений до московського «Локомотива», коли я працював із командою.

* * *

Михайло СТЕЛЬМАХ, в.о. головного тренера ФК «Харків»:

- Ми чудово розуміли, проти якої команди нам довелося сьогодні грати. Схоже, на багатьох наших футболістів, як і на суддю, тиснув авторитет київського «Динамо». Але, загалом, ті футболісти, які вийшли на поле, трималися гідно. Рахунок, гадаю, по грі – клас є клас.

- Чи правдиві чутки про катастрофічне фінансове становище клубу?


- Це питання краще адресувати не мені, а президенту і керівникам клубу. А футболісти, не опускаючи рук у даній ситуації, піднімають, у першу чергу, своє ім’я і авторитет. До останнього будемо боротися за виживання і, сподіваюся, з честю вийдемо з цього становища.

- Свого часу ви грали за «Динамо». Якщо дивитися об’єктивно, який склад команди був сильніший?

- Як на мене, те «Динамо» було сильніше. В тій команді було більше патріотизму, грали всі українські футболісти. Зараз же українців у «Динамо» можна перерахувати на пальцях однієї руки.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер