Юрій Сьомін: «В «Олександрії» буде величезна мотивація»

Юрій Сьомін: «В «Олександрії» буде величезна мотивація»

Напередодні виїзного матчу проти «Олександрії» «Динамо» провело відкрите тренування, в якому брали участь 22 футболісти:

Воротарі: Шовковський, Коваль.
Захисники: Данило Сильва, Попов, Юссуф, Діакате, Бетао, Ель Каддурі, Хачеріді.
Півзахисники: Вукоєвич, Єременко, Гусєв, Алієв, Корреа, Гармаш, Аруна, Нінкович.
Нападники: Шевченко, Мілевський, Ярмоленко, Кравець, Ідейє.

За індивідуальною програмою разом із тренером з фізпідготовки займалися Теміле та Андре.

Напевно, хтось із них до Олександрії не поїде, адже в заявці може бути лише 18 футболістів. Із цим Юрій Сьомін визначиться вже безпосередньо перед від’їздом. А поки він приділив увагу журналістам, відповівши на їхны питання в рамках своєрідного брифінгу:

- «Динамо» виграло Суперкубок України, але в першому турі чемпіонату зіграло внічию з «Металістом». Як оціните старт сезону?

- Якщо судити за кількістю набраних очок, воно не видатне. Але якщо говорити про зміст гри, ми достатньо непогано провели два стартових поєдинки цього сезону.

- Чи можна очікувати виходу на поле в матчі з «Олександрією» двох новачків «Динамо» – Аруни та Ідейє?

- Обидва ці гравці перебувають у хороших кондиціях. Сподіваємося, що вони зможуть зіграти з «Олександрією». Але до матчу ще два дні, тому заздалегідь передбачати не будемо.

- Ви вже переглядали матчі за участі «Олександрії»? Які сильні якості в цієї команди?

- Так. Зокрема, я дивився їхній перший матч проти «Ворскли». Це кваліфікована команда, яка вміє вести хороші контратакуючі дії. Олександрійці достатньо впевнені в собі, нікого не бояться. До того ж, це буде перший домашній поєдинок, тому в них буде величезна мотивація. Так що це серйозний для нас суперник.

- Що вдалося витягнути корисного з гри із «Металістом»? Чи побачили ви, що потрібно виправити в діях вашої команди?

- Гадаю, що у фізичному плані в цьому матчі ми повністю відпрацювали. Створили біля воріт «Металіста» достатньо багато моментів, як для серйозного поєдинку з дуже хорошою, кваліфікованою командою, яка вміє здорово вести дії в обороні. Але не вистачило реалізації й, можливо, успіху. Зараз нам потрібно більше попрацювати над завершальними стадіями атакуючих дій.

- Що думаєте з приводу завтрашньому жеребкування 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів і, зокрема, про можливу зустріч із «Рубіном», який придбав Караччоло?

- Я не знаю, кого вони придбали. А під час жеребкування можливо все, що завгодно. Ось завтра вдень усе й дізнаємося. Від нас на церемонію поїхав генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе. Що зараз гадати? Кого жереб обере, з тим і будемо грати.

- Як справи у Бертольйо?

- Він проходить реабілітацію. Вона проходить не зовсім добре. Як усе буде далі, краще скажуть наші лікарі.

- Чи справді ви більше не розраховуєте на Андре?

- Чому не розраховуємо? Андре – гравець «Динамо», у нього чинний довгостроковий контракт. Якщо стосовно нього будуть пропозиції, президент його відпустить. А якщо серйозних пропозицій не буде, Андре продовжить грати в нас. Зараз він тренується. Якщо футболіст приведе себе до ладу і буде кращим за інших наших нападників, значить, буде грати, адже за «Динамо» Андре заявлений. У футбольному житті все змінюється дуже швидко. Буває, що сьогодні гравець не в формі і не підходить клубу, а завтра ситуація вже зовсім інша. Тим паче, що Андре – молодий хлопець.

- Це правда, що «Дніпро» виявляв цікавість щодо Андре?

- Не знаю. Чутками я не цікавлюся.

- «Дніпро» хотів придбати Хачеріді, але йому відмовили. Це було ваше бажання залишити гравця в команді?

- Це наше спільне рішення. Чому ми маємо продавати Хачеріді? Це гравець основного складу, на якого ми сподіваємося. Він буде грати. Хачеріді періодично запрошують до національної збірної. Крім того, в лінії оборони в нас дуже мало українців. Навіщо ж ми його будемо продавати?

- Роботу зі зміцнення складу вже завершено?

- Так, він уже повністю укріплений. Зараз потрібно лише підсилювати внутрішні резерви.

- «Динамо» буде їхати до Олександрії на автобусі. Чи може це вплинути на підготовку команди?

- Коли зіграємо, тоді я скажу, як ця обставина вплинула (посміхається). До Полтави ми хоч і літаком вирушили, але в результаті летіли всю ніч: двічі поверталися через грозу.

- Чи часто вам доводилося діставатися на матчі автобусом?

- Це нормально. Нічого страшного тут немає. Проїдемо 300 км на автобусі, подивимося на природу, зупинимося кави попити. Що тут такого?

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер