Юрій Сьомін: «Травма Михалика - велика втрата»

Юрій Сьомін: «Травма Михалика - велика втрата»

«Металург» Д - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

На післяматчеву прес-конференцію наставники обох команд прийшли одночасно. Після традиційних коментарів гри журналісти поставили їм питання.

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:


- Гра залишає бажати кращого, оскільки період, коли футболісти повертаються після поєдинків за свої збірні, завжди дуже складний. Адже в національних командах у них була супервисока мотивація. А зараз вони в певній мірі спустошені, їх складно налаштувати на матч. Не дивно, що мотивація трохи загублена, як і фізичні кондиції. Тому, на мій погляд, темп матчу був повільним. Але я вдячний хлопцям: все, що могли, вони робили. Ми виграли сьогоднішній матч, і найбільшою втратою стала серйозна травма Михалика. Що стосується гри, велику роль зіграв епізод із вилученням у команді суперника, після якого нам стало легше. А в усьому іншому гра йшла на рівних. У «Металурга» моменти були навіть гостріші. Головне, що нам вдалося довести гру до переможного підсумку, ми задоволені кількістю набраних очок.

- Коли чекати на повернення Кравця?

- Артем отримав травму – надрив переднього м'яза стегна. Складно говорити про терміни його відновлення, напевно, як завжди в таких випадках – 21 день. Взагалі, ці травми не просто так. По-перше, за 24 дні попереднього місяця ми зіграли 8 ігор, додайте сюди тривалі перельоти і поєдинки високої моральної напруги, як у збірній, так і в клубі – звідси й травми. Надалі, коли складатиметься календар, у команди мають бути нормальні цикли підготовки. Пригадайте, коли «Зеніт» переміг у Кубку УЄФА, «Рейнджерс» грав із ними через два дні на третій, а петербуржцям зробили такий календар, що вони відпочивали 10 днів. От вони і виграли. Організаторам нашого чемпіонату потрібно також про це подумати. Якщо ми хочемо успіху на міжнародній арені, в команд має бути певний полегшений календар із нормальними циклами підготовки.

- Чи задоволені ви сьогоднішніми діями Бангура?

- Я задоволений тим, що ми сьогодні виграли, а переходити на дії окремих гравців не хотів би.

- Якщо Михалик не встигне відновитися до матчу з ПСЖ, кого ви бачите в числі гравців, які можуть його замінити?

- Без сумніву, Саблич. Горан мав грати і сьогодні, але одужав Юссуф. Ми мали дати йому шанс, щоб подивитися, на що він здатний після тримісячної перерви. Саблич може грати в Кубку УЄФА, а от Асатіані не заявлений. Виходить, у чемпіонаті України ми втрачаємо одне українське місце на полі, де стабільно грав Михалик. Доведеться щось переробляти.

- Чи правда, що Ісмаелем Бангура цікавиться «Уїган»?

- Це питання не до мене, я ж не продаю гравців і не купую. Поставте це питання президенту, а я не знаю. Добре, якщо цікавляться. Значить, футболіст «живий» (посміхається).

* * *

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Металурга» Д:

- Вітаю динамівців із перемогою. Що стосується гри, в перші 10-15 хвилин було видно, що наша команда не була психологічно збалансованою. Деякі футболісти грали не на високому рівні. Але потім змогли вирівняти гру й організували кілька хороших атак, навіть відчули, що можемо забити гол. Але через помилки нашого досвідченого гравця арбітр показав червону картку і призначив пенальті, що дуже сильно вплинуло на результат. Другий тайм коментувати не буду, оскільки грати вдесятьох проти «Динамо» нерівносильно. Гості добре знають, що потрібно робити в таких ситуаціях, тому закономірно виграли цей матч. Що стосується моєї команди, хочу відзначити, що вона додає в грі. І якщо ми не перемогли «Динамо» чи не зіграли внічию, це для нас не катастрофа. Тому що динамівці додають у всіх компонентах: технічних, тактичних і фізичних. Бажаю успіху Юрію Сьоміну і його команді на європейській арені.

- Останнім часом до заявки на матчі не потрапляє Зотов. Ви на нього більше не розраховуєте?

- Що за питання? Сьогодні він був у заявці. Якщо він із командою, значить, розраховуємо.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер