Юрій Сьомін: «Суперник створив нам достатньо проблем»

Юрій Сьомін: «Суперник створив нам достатньо проблем»

«Динамо» - ФК «Львів»: післяматчева прес-конференція

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- Добре, що нам вдалося виграти. Я припускав, що матч буде важким, оскільки гравці повністю не відновилися після поєдинку з «Порту» – ані психологічно, ані фізично. Ми трохи змінили склад, зробили дві заміни, але, на мій погляд, дуже добре грав сьогодні суперник, створивши нам достатньо проблем. Але, ще раз повторюся, – добре те, що добре закінчується. Ми взяли три очки і рухаємося далі. Я дуже задоволений, що гравці проявили характер і виграли.

- Який попередній діагноз у Михалика?

- Боюся, що травма серйозна. Так само вчора на тренуванні зламався Нінкович, а позавчора Шовковський. Щось незрозуміле коїться… Я такого не пригадую, щоб лазарет був настільки великим.

- Наскільки на хід гри вплинули сьогоднішні погодні умови?

- Погода була однаковою для двох команд. А те, що в нас в команді багато легіонерів, не має впливати на нашу гру. Якщо вони приїхали грати у футбол до України, то мають звикати до місцевого клімату.

- Наскільки ви задоволені грою Шацьких? Здавалося, що в першому таймі Алієв і Мілевський його просто ігнорували…

- Кожен футболіст має прагнути проявити себе на полі. Відзначу, що Шацьких заміну не просив, а замінили ми його у зв'язку з тактичними перестановками.

- Чи вдалося вам вчора подивитися матч вашого суперника по Лізі чемпіонів, лондонського «Арсеналу», проти «Манчестер Юнайтед» в чемпіонаті Англії?

- Так, я дивився поєдинок. «Арсенал» – це велика і серйозна команда. До матчу з «Арсеналом» у нас є ще один матч в чемпіонаті України. Але я вважаю, що не має сенсу говорити про якусь тактику, не знаючи, хто буде в розпорядженні головного тренера. Хтось, можливо, одужає, хтось, не дай боже, захворіє. Ми вже проглядали матчі за участю «Арсеналу» і в них зараз також немало травмованих. Взяти хоча б того ж Адебайора, ван Персі пропускав матч через дискваліфікацію. Як наближатиметься поєдинок у Лондоні, тоді можна буде детальніше говорити про «Арсенал».

- У матчі з алчевською «Сталлю» на Кубок України ви дасте можливість зіграти резервістам?

- Так, гратимуть багато футболістів, які не мають достатньо ігрової практики. Інша ж група гравців отримає два дні вихідних, оскільки в усіх накопичилася втома.

* * *


Сергій Ковалець, головний тренер ФК «Львів»:

- Сьогодні була хороша гра у виконанні футболістів обох команд, яка, гадаю, сподобалася всім присутнім на стадіоні і біля телевізійних екранів шанувальникам футболу. Ми програли, не вдалося нам і забити, але в цілому грою я задоволений. Я впевнений, що якщо буде хороша гра, то буде і результат. Є багато команд, грою яких насолоджуєшся – наприклад, «Манчестер Юнайтед», збірна Іспанії на чемпіонаті Європи. Суддівство я коментувати не буду – просто нам більше треба працювати над тим, щоб робити менше помилок у захисті. Ми працюємо, і головне, що у футболістів є бажання грати.

- У вашому штабі є психолог. Сьогодні він впродовж матчу давав вказівки гравцям набагато експресивніше, ніж ви…


- Психологія – це наука про душу. Іноді можна почути, що команда програла через поганий психологічний настрій. Я вважаю, що в команді психолог має бути. До його обов'язків входить підтримувати гравців в хорошому психологічному тонусі. Я гадаю, що психологія і віра в себе – ледь не основні якості у футболі.

- Сьогодні ваш колишній клуб, «Металіст», грав на виїзді з «Кривбасом», і матч обслуговувала іноземна бригада арбітрів. Як ви ставитеся до залучення іноземних суддів на матчі внутрішньої першості?


- Це показник арбітражу наших суддів. Я впевнений, що українські арбітри вміють судити, але щось їм заважає судити добре. Ми також планували запросити іноземного арбітра на один з матчів осінньої частини чемпіонату, але не встигли. Навесні обов'язково скористаємося своїм правом.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер