Юрій Сьомін: «Сьогодні ми маємо порадіти за команду»

Юрій Сьомін: «Сьогодні ми маємо порадіти за команду»

«Динамо» – «Таврія» – 3:2. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- В першу чергу, хотів би подякувати нашим уболівальникам, які, незважаючи на наші попередні поразки, прийшли підтримати нас. Чесно кажучи, ми не очікували побачити сьогодні таку кількість людей на стадіоні. Їхня підтримка допомогла нам достроково здобути чемпіонське звання.

Епізодами матч складався не на нашу користь. Несподівані голи, гра не ладналася... На мій погляд, для цього є об’єктивні причини. Звичайно, після матчу на Кубок УЄФА було дуже складно мотивувати гравців, оскільки було витрачено багато сил. Але я ще раз хочу привітати всіх нас, від людей, які готують поле, до кухарів, із званням найкращої команди України, яке було здобуто у важкій боротьбі. Зараз на нас чекає ще одне дербі, цього разу кубкове, і ми будемо готуватися до нього з усією відповідальністю.

- Яка з 23-х перемог, здобутих «Динамо» в чемпіонаті України, далася вам найважче?


- Перш за все, потрібно все проаналізувати. Мені запам’ятався матч проти донецького «Металурга», який на той момент ішов без жодної поразки. Нам потрібно було їх наздоганяти, і ми виграли той матч. Блискуча гра! Пам’ятаю, ми програвали після першого тайму запорізькому «Металургу», а в другому таймі команда перетворилася, продемонструвавши футбол високого рівня. В принципі, на кожному етапі були хороші поєдинки, і легко нам не було. Але! «Динамо» більше за всіх забили, здобули більше за всіх перемог, тому ми маємо сьогодні порадіти за команду. Також відзначу, що вперше ми безпосередньо потрапили до групового турніру Ліги чемпіонів. Наша команда достатньо молода, футболісти старанно тренуються, і, гадаю, надалі в нас є непогані перспективи.

- Чи знаєте ви причину, чому у фіналі Кубка УЄФА граємо не ми?

- За минулий рік було дуже багато позитивних моментів. Кожного разу, коли програєш у певному турнірі, необхідно знаходити вирішення проблем. Звичайно, якби мені до початку сезону сказали, що ми станемо чемпіонами і будемо грати в півфіналі Кубка УЄФА, я був би щасливий. Але сьогодні здається, що ми десь не допрацювали, щось у нас не склалося. Що конкретно – лише чарівник може дати відповідь. Необхідно працювати – і буде прогрес.

- Як, на ваш погляд, сьогодні зіграли формальні резервісти?

- Перш за все, на нас усіх лягла важким тягарем поразка в Донецьку. Також присутні сьогодні на стадіоні люди очікували, що ми підемо зі стадіону чемпіонами. У зв’язку з цим нервували як я, так і гравці. Через цю нервозність у нас не виходило всього того, що ми вміємо. Втім, у нас є характер, вдалося переламати хід матчу. Сезон у цілому можна оцінити позитивною оцінкою, оскільки ми практично ніколи не могли грати в оптимальному складі. Тільки тоді, коли грали зі «Спартаком», практично всі були готові – надалі ж, як у Лізі чемпіонів, так і в Кубку УЄФА, в нас були відсутні по 3-4 гравці, причому на провідні позиції. Було б усе гаразд із Діакате та Михаликом, ми знайшли б іншу позицію для Юссуфа і зіграли трохи краще. Був би здоровий Кравець і досяг своїх оптимальних кондицій Гусєв, також зіграли б трохи краще. Але ми з честю виходили з подібних ситуацій, що говорить про характер команди, який хлопці проявили і сьогодні.

* * *

Сергій ПУЧКОВ, головний тренер «Таврії»:

- По-перше, хотілося б привітати всіх з великим святом Днем перемоги, а по-друге – «Динамо» з достроковим здобуттям чемпіонського звання. Ми приїхали продемонструвати хороший футбол і гідно виступити в столиці. Гадаю, нам це вдалося. Коментувати подібні матчі за гарячими слідами дуже важко. Після того, як розберемо відеозапис, можна буде давати оцінку діям моїх гравців.

- Якою була установка на гру?

- Ми чудово розуміли стан киян після програшу в Кубку УЄФА. В принципі, ми знали, що в поєдинку з нами будуть ті хлопці, які не грали в Кубку УЄФА. Також ми знали, що в Києві перед грою обов’язково поливають поле, тому, готуючись до матчу в себе на базі, ми також регулярно поливали газон. Сьогодні ми виходили з настроєм на перемогу, але не склалося.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер