Юрій Сьомін: «Сьогодні футбол був святом»

Юрій Сьомін: «Сьогодні футбол був святом»

На післяматчеву прес-конференцію наставник «Динамо» Юрій СЬОМІН прийшов у доброму гуморі, не приховуючи свого задоволення від гри підопічних:

- Ми проводили перший матч у якості чемпіона країни. Попросив хлопців зіграти собі на втіху і принести радість нашим уболівальникам і всім людям, які прийшли на футбол. На мій погляд, у них це вийшло. Футболісти грали вільно, добре комбінували. Вважаю, що в цю гру добре вписався Гільєрме. А найголовніше, що ставлення футболістів до цього матчу було дуже серйозним. Цьому посприяла атмосфера на стадіоні, велика кількість уболівальників і чудове поле. Загалом, сьогодні футбол для нас був святом.

- Ви не жалкуєте, що Гільєрме не вийшов у матчі проти «Шахтаря»?


- А якби він вийшов і зіграв невдало? Тоді всі говорили би, що ми придбали поганого футболіста. Гадаю, немає сенсу шкодувати про те, що минуло. Краще думати, що буде далі.

* * *

Олег КОНОНОВ, головний тренер «Карпат»:

- По-перше, вітаю «Динамо» із заслуженою перемогою. Кияни добре проти нас зіграли. Ритм гри і швидкість виконання передач були такими, що ми просто не змогли їм протистояти. Наша команда багато помилялася і через це ми отримали в свої ворота більшу кількість голів. Якщо брати гру в цілому, звичайно, за такого відсотка браку в передачах, який був у нас, будь-яка команда програє.

- Ви говорили, що команда перебуває в процесі становлення. А коли можна чекати на результати?

- Якщо говорити про певні результати впродовж сезону, то цього року ми пережили процес, коли змінився склад і гра. Команді потрібно дати час, але я не можу сказати, скільки саме. Все залежить від нашого терпіння. Що стосується нинішнього чемпіонату, в цілому, ми давно вирішили задачу залишитися у вищій лізі. Так, очевидно, порахувала і більшість футболістів. Упродовж останніх років У «Карпатах» відбувалося наступне: команда досягала певного результату, зокрема, залишалася у вищій лізі, і на цьому заспокоювалася. Гадаю, цей синдром триває і зараз. Коли ми зможемо його подолати, і всі гравці будуть психологічно готові до того, щоб боротися за високі місця, тоді буде і результат.

- Прокоментуйте гру Романенка...

- Він пропустив чотири м’ячі, що тут можна сказати. Я не можу оцінювати дії воротаря, оскільки нападники «Динамо» добре виконували удари. В одному моменті, коли він вийшов з воріт і не зміг обіграти Гільєрме, Всеволода не підстрахували захисники. Я не буду оцінювати нікого з гравців окремо, всі ми сьогодні програли, причому команді європейського рівня. Ми старалися, дотримувалися певного плану і малюнка гри, але, повторюся, з таким високим відсотком браку при виконанні простих дій важко досягти позитивного результату. Захищатися – це одне, але потрібно ще й переходити в атаку, вміти організовувати і завершувати. Саме в такій грі у нас нічого не вийшло. Але в цьому, звичайно ж, є й заслуга «Динамо». Суперник відразу починав пресингувати, а ми не могли з цим впоратися.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер