Юрій Сьомін: «Після перерви успіх відвернувся від нас»

Юрій Сьомін: «Після перерви успіх відвернувся від нас»

«Динамо» – «Металіст» – 1:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Перші домашні матчі завжди відрізняються знервованістю, яка вилилася для нас у просту помилку в дебюті поєдинку. Після пропущеного м’яча, на мій погляд, ми довго відновлювалися, створивши в першому таймі не дуже багато моментів, хоча наша перевага була вагомою. Після перерви від нас, напевно, відвернувся успіх. Було багато хороших можливостей, команда була націлена на атаку, але не вдалося виграти. Це перший матч, хоча претензій до футболістів я особливих не маю, за винятком якості реалізації. Намагалися загострити атаку замінами, в певній мірі нам це вдалося, але не забили.

- Проведені заміни викликали питання щодо позицій…

- У Вукоєвича була жовта картка, і я побоювався, що його рано чи пізно вилучать. Можливо, його потрібно було міняти трохи раніше, оскільки він до того ж втомився. Також побоювалися пропустити контратаку, а Бадр все ж таки швидкісний гравець. Ми поставили завдання підключатися до атак фланговим захисникам, в центрі оборони залишалися лише Діакате з Юссуфом, а в «Металіста» на вістрі діяв дуже швидкий форвард.

У Гусєва вже після першого тайму була діагностована мікротравма стегна, але він прийняв рішення виходити на другий тайм. Що стосується заміни Ярмоленка, то завдяки ній ми дали можливість Алієву зайняти позицію ближче до Шевченка та Мілевського.

- Чи будуть ще придбання під час нинішнього трансферного вікна?

- Днями ми заявимо Ідейє, і більше придбань у нас, гадаю, не буде. На мій погляд, у нас і без того хороший підбір гравців.

- Який стан Аруни?

- Гадаю, до наступної гри він буде готовий. У матчі з «Шахтарем» він також отримав мікротравму. Ми думали, ставити його до складу сьогодні чи ні. Можливо, якби він все ж таки вийшов на поле, то ми залишили б той же склад, що грав і в Полтаві. Але в результаті прийняли рішення, що він має пропустити сьогоднішній поєдинок, оскільки був ризик порвати розтягненого м’яза і пропустити місяць-півтора. Якщо говорити про Ідейє, то він ще не заявлений за нас, оскільки не прийшли потрібні документи, що підтверджують його трансфер.

- Три нігерійці сиділи у ВІП-ложі, а три бразильці – на трибуні. З чим це пов’язано?

- Гадаю, це випадково. Напевно, африканці виявилися хитрішими (посміхається). У цілому ж можу сказати, що вийшло хороше відкриття сезону, команди показали якісну гру.

- Наближається 3-й кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Ви вже переглядали можливих суперників?

- Як ми їх можемо переглядати, якщо вони не грають (сміється)? У багатьох команд, які необхідно вивчати, ще чемпіонати не розпочалися.

* * *

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- Як для першого матчу, обидві команди зіграли доволі непогано. Хоча на зборах ми трохи іншу схему награвали, але у зв’язку з тим, що Тайсон отримав травму, а Олійник уже в «Дніпрі», нам довелося трохи перебудовувати малюнок гри. Перший тайм був рівним – ми забили, «Динамо» відповіло, у нас був ще один момент, щоб забити. Після перерви вже «Динамо» мало забивати другий м’яч. Ще раз скажу, що як для першої гри був дуже непоганий футбол.

- Чому Торрес не потрапив до заявки?

- До офісу поки не прийшов трансферний сертифікат із Аргентини. Він також награвався на зборах, але, на жаль, перед сьогоднішньою грою в нас випали три футболісти з тих, хто був на зборах.

- Обрадович серед них?

- Ми вирішили поставити Березовчука, оскільки він перебуває в непоганій формі, і зіграв сьогодні достатньо добре. Хоча й Обрадович також непогано діяв у контрольних матчах на зборах.

- Ви від самого початку розраховували на нічию, чи їхали до Києва за перемогою?

- Гадаю, як «Динамо», так і ми сподівалися на перемогу. Нічия в Києві для нас не найгірший результат.

- Як справи у Бланко?

- У серпні він приїде до Харкова, і буде працювати з командою.

- Як ви ставитеся до того, що Вільягра та Тайсон перефарбувалися у незрозумілі кольори?

- Дуже спокійно. Я вже до всього звик, оскільки зараз молодь абсолютно не реагує на подібне. У наш час, напевно, відразу на 15-ть діб посадили би (сміх у залі).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер